'HAYATINIZ EN BÜYÜK MACERANIZ OLSUN'

Fethiye Belediyesi tarafından düzenlenen Likya Etkinlikleri kapsamında Milli Sporcu, profesyonel dağcı, yazar ve fotoğrafçı Akut Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki sevenleriyle buluştu. Özer Olgun Kültür Merkezi Salonu'nda gerçekleşen söyleşi programında Mahruki, Türkiye ve dünyanın birçok yerinde başarıyla gerçekleştirdikleri tırmanışlar ve seyahatler hakkında bilgiler aktardı.

  • 549
'HAYATINIZ EN BÜYÜK MACERANIZ OLSUN'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gerçekleşen organizasyona Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolleli, CHP Muğla eski Milletvekilleri Ömer Süha Aldan ve Prof. Dr. Nurettin Demir, 26. Dönem CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Sovyet Asya’nın 7 bin metreden yüksek beş tırmanışını tamamlayarak, Rusya Dağcılık Federasyonu tarafından Kar Leoparı unvanı verdiği ve Everest Dağı’na tırmanan ilk Türk, dünyadaki ilk Müslüman dağcı olan; Yedi Zirveler projesini tamamlayan dünyanın en genç dağcılarından Nasuh Mahruki, dünyanın farklı coğrafyalarına yaptığı yolculuklarını anlattı.

“Hayatınız en büyük maceranız olsun” diye sözlerine başlayan Nasuh Mahruki, “Hayat hepimiz için bilinmeyen büyük bir maceradır. Hayat içimizdeki en iyi beni keşfetme; inşa etme, en iyi olma yolculuğudur.Herkes için tektir, benzersizdir. Paha biçilemezdir.Her birimizin yalnızca bir kez yaşayabileceğiniz, eşsiz bir deneyimdir.En uzağına, en yükseğine, en derinine, en sonuna kadar yaşayın.Hayatınız en büyük maceranız olsun.Çünkü ikinci bir fırsatınız asla olmayacak” ifadelerini kullandı.

Öğrencilik yılları, yüksek irtifa dağ tırmanışları, AKUT’un kuruluş süreci ve ardından yer aldığı kurtarma çalışmalarından sunumlar ile söyleşisini sürdüren Nasuh Mahruki, kaleme aldığı 7 kitabının nasıl ortaya çıktığını da katılımcılar ile paylaştı. Hayatı dolu dolu yaşamak üzerine önerilerde bulunan Mahruki, “Yaşam bir deneyimdir, hobilere sahip olun ve seyahat edin. Ayrıca çok yönlü olun, hayatı yakalayın ve zamanı yönetin. Yazılarımda, kitaplarımda ve seyahatlerimde vermeye çalıştığım mesajlar ise güçlü olun, büyük yaşayın, izinizi bırakın, paylaşın ve yardım edin” dedi.

Söyleşinin ardından Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, CHP Muğla eski Milletvekilleri Ömer Süha Aldan ve Prof. Dr. Nurettin Demir, 26. Dönem CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil; Nasuh Mahruki’ye çiçek ve Atatürk kabartmalı saat takdim ettiler.

 

 

 

Bakmadan Geçme