• Haberler
  • Tarım
  • Tarımsal Üretim Planlaması Teknik Komite Toplantısı Yapıldı

Tarımsal Üretim Planlaması Teknik Komite Toplantısı Yapıldı

Muğla'da bitkisel ve hayvansal üretim ile su ürünleri alanlarında üretim planlaması ve koordinasyona ilişkin 2023 yılında oluşturulan Tarımsal Üretim Planlaması Teknik Komitesi, Muğla Vali  Yardımcısı İsmail Soykan başkanlığında  toplandı.

  • 179
Tarımsal Üretim Planlaması Teknik Komite Toplantısı Yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Nisan 2024 Çarşamba günü Muğla Valiliğinde gerçekleştirilen Teknik Komite  toplantısına; Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarım Havzaları Daire Başkanı Ergin Toprak, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak’ın yanı sıra; Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı  Şube Müdürü Süreyya Can, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Mustafa Akıskalı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Erdinç Kılıç, Üretim Planlama Birim Sorumlusu Mete Sulak, Ege  Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Dr .İlknur Köseoğlu, Devlet Su İşleri 213. Şube  Müdürü Nurettin Kıvrak, Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Daire Başkanı Buket Kallem, MSKÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertan Ercan, Milas Veterinerlik Fakültesi Dekanı Artay Yağcı, Fethiye Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Necat Toğay ile Menteşe Ziraat Odası, Muğla Ticaret Borsası, Köy Kalkınma ve Diğer Amaçlı Koop. Birliği, Muğla İli Damızlık  ve Sığır Yetiştiricileri Birliği, Muğla Bölgesi Su Ürünleri Koop. Birliği temsilcileri katıldı. 

Toplantıda, iklim değişikliği ve su kısıtı gibi çevresel gelişmelerin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de ve Muğla’da tarımsal üretimi etkilediği vurgulanarak, artan nüfus ve yoğun kentleşmenin gıdaya olan talebi artırırken doğal kaynaklar üzerinde de giderek daha fazla baskıya yol açtığı ifade edildi.

Gıda ve arz talep dengesinin korunması, gıda güvencesi ve güvenliğinin temin edilmesi açısından tarımsal üretim planlamasının gerekliliği konusunda görüş birliğine varılan toplantıda, Muğla il genelindeki bitkisel ve hayvansal üretim ve su ürünleri üretim planlaması yapıldı. 
 

Bakmadan Geçme