• Haberler
  • Spor
  • Ay, 'Oyuncularımızın çalışmalarını takip ediyoruz'

Ay, 'Oyuncularımızın çalışmalarını takip ediyoruz'

Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele eden Lokman Hekim Fethiye Belediyespor'da liglerin korona virüsü salgınından dolayı ertelenmesinin ardından oyuncuların çalışmalarına evlerinden devam ettikleri bildirildi. Konu hakkında telefonla görüştüğümüz LH Fethiye Belediyespor Başantrenörü Alkım Ay, 'Oyuncularımızın bir kısmı evlerinde, bir kısmı ise ailesinin yanında. Biz basketbolcularımıza evde çalışmaları için bir program hazırladık ve teknik heyet olarak bunun takibini yapıyoruz' dedi. 

  • 1415

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’da liglerin korona virüsü salgınından dolayı ertelenmesinin ardından oyuncuların çalışmalarına evlerinden devam ettikleri bildirildi. Konu hakkında telefonla görüştüğümüz LH Fethiye Belediyespor Başantrenörü Alkım Ay, “Oyuncularımızın bir kısmı evlerinde, bir kısmı ise ailesinin yanında. Biz basketbolcularımıza evde çalışmaları için bir program hazırladık ve teknik heyet olarak bunun takibini yapıyoruz” dedi. 

Her takım gibi Türkiye Basketbol Federasyonu’nun alacağı kararı beklediklerini söyleyen Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Başantrenörü Alkım Ay, eğer liglerin oynanma kararı çıkarsa her takımın en az 3 hafta veya bir ay hazırlık sürecine ihtiyacı olduğunu belirtti. Federasyonun liglerin durumu hakkında 30 Nisan’da tekrar bir toplantı yapacağını hatırlatan Ay, averajla lider durumda bulunan Petkimspor ile averajla ikinci sırada yer alan temsilcimizin Basketbol Süper Ligi’ne alınması gerektiğini vurguladı.

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Başantrenörü Alkım Ay yaptığı açıklamada, “Liglerin ertelenmesinin ardından birçok basketbolcumuz evinde, bir kısmı ise ailesinin yanında. Yabancı oyuncularımız ise ülkelerine gittiler. Bu süreçte takımımıza evlerinde çalışmaları için bir program hazırladık. Teknik heyet olarak bunun takibini sürekli bir şekilde yapmaktayız. Şu anda liglerin durumu hakkında alınacak kararı bekliyoruz. Eğer liglerin oynanma kararı çıkarsa her takımın en az 3 hafta ya da bir hazırlık sürecine ihtiyacı var” şeklinde ifadeler kullandı.

Açıklamasını sürdüren Alkım Ay, “Türkiye Basketbol Federasyonu, ligler ile ilgili konuyu 30 Nisan’da yapacağı toplantı ile değerlendireceği şeklinde bir açıklama yaptı. Virüs salgınından dolayı liglerin devam etmeyeceği fikrindeyiz. Türkiye Basketbol Ligi’nde averajla lider olan Petkimspor ve averajla ikinci sırada bulunan takımımızın Süper Lig’e alınmasını bekliyoruz” dedi. 

  

Bakmadan Geçme