• Haberler
  • Turizm
  • Fethiye'den Marmaris ve Didim'e feribot: Tugay, 'Bu proje şehirleri birbirine bağlayacak'

Fethiye'den Marmaris ve Didim'e feribot: Tugay, 'Bu proje şehirleri birbirine bağlayacak'

Geçtiğimiz günlerde 4. Deniz Turizmi Çalıştay'ına katılan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Fethiye'den Marmaris ve Didim'e feribot güzergâhı için çalışmalara başladıklarını belirtmişti. Bu projenin bölgeye ve halka katkı sağlayacağını belirten İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı İlkay Tugay ise, 'Sektör ve halk için olumlu olacak' dedi.

  • 2556

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla’nın bin 484 kilometrelik kıyı bandında nitelikli toplu taşıma olmadığını vurgulayarak düğmeye bastı. Denizlerde nitelikli toplu taşıma oluşturulması gerektiğini belirten Başkan Aras, feribot güzergâh çalışmalarını başlattıklarını söyledi.

Bu kapsamda Fethiye’den Marmaris ve Didim’e yapılacak olan feribot seferleri ile şehirlerin birbirine bağlanacağını söyleyen İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı İlkay Tugay, “Sektör ve halk için olumlu olacak” dedi.

Fethiye'den Marmaris ve Didim'e feribot: Tugay, 'Bu proje şehirleri birbirine bağlayacak'

“Bölgeye ve halka katkı sağlayacak”
İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı İlkay Tugay, “Fethiye, yıllardan beni Türkiye denizcilik işletmelerinin Akdeniz, İskenderun, Samsun gibi yolcu gemilerinin gelip yanaştığı bir noktaydı. Zamanla bu sistem sona erdi ve kaldırıldı. Toplumun denizi sevmesi açısından deniz seyahatleri çok önemlidir. Bunun yerine düşünüldüğünü anlıyorum. Fethiye ve Marmaris arasına koyulacak olan bu feribotun bir buçuk saat gibi bir sürece seyahatini tamamlaması ve yolcuların gidip gelmesini sağlayacaktık. Bu proje Marmaris ve Fethiye’yi birbirine bağlayacaktır. İnşallah hava uygun olduğu sürece bölgemize katkı sağlayacaktır. Proje ile ilgili çalışmaların sürdüğünü biliyorum. Sektörümüz ve halkımız için olumlu olacaktır.”

Bakmadan Geçme