Zorluklarla yaptırdığı evi kül oldu

Fethiye Yeni Mahalle'de gece saatlerinde çıkan yangında, kızı ile yaşayan Ayşe Ülker'e ait olan ev kullanılamaz hale geldi. Tüm eşyaları yanan talihsiz kadın, devletin ve hayırseverlerin desteğini bekliyor.

  • 3077
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Zorluklarla yaptırdığı evi kül oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni Mahalle Gölyeri Mevkii 1220. Sokak’ta zorluklarla yaptırdığı evinde; kızı ile yaşayan Ayşe Ülker, çıkan yangında canlarını zorla kurtardılar. Anne ve kızın yaşadığı ev kullanılamaz hale gelirken, tüm eşyaları da yandı. Gece saat 02.00 sıralarında duman kokusu ile uyanan Ayşe Ülker, 11 yaşındaki kızı Gülizar’ı uyandırdı ve dışarı çıktılar. Çevrede bulunan yakınları Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye İtfaiye Grup Amirliği ekipleri gelmeden önce yangını söndürmeye çalıştılar. 

İtfaiye ekiplerinin de müdahalesiyle yangın tamamen söndürülürken, ev ve tüm eşyalar kullanılamaz hale geldi. 80 TL yevmiye ile portakal toplamaya giden Ayşe Ülker’in evini yeni yaptırdığı ve bunun için de bankadan kredi çektiği belirtildi. Yeni Mahalle Muhtarı Enver Kavak, yangından zarar gören Ayşe Ülker ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerini iletti. Muhtar Enver Kavak ve evi yanan Ayşe Ülker’in ağabeyi Mustafa Ülker; devletin ve hayırseverlerin yardımları ile bu mağduriyetin giderilmesi talebinde bulundular. 

Evi yanan Ayşe Ülker’in ağabeyi Mustafa Ülker yaptığı açıklamada, “Yanan ev kardeşimin… Gece saat 02.00 sıralarında bana haber verdiler. Bahçede bulunan dinamo ile kendim söndürmeye çalıştım. Ardından itfaiye ekipleri geldi. Bu arada evin büyük bir bölümü yanmıştı. Komşuların da yardımı ile yangını söndürdük ama evden geriye pek bir şey kalmadı. Ev yeni yapılmıştı. Kardeşim bankadan kredi çekmişti. Devletimizin ve hayırseverlerin yardımı ile inşallah yaralarımızı saracağız. Pandemi dönemindeyiz, günlük 80 TL yevmiye ile portakal toplamaya gidiyor. Çoğu ile tek başına yaşıyor. Gördüğünüz gibi tüm eşyaları yandı” dedi. 

Yeni Mahalle Muhtarı Enver Kavak açıklamasında, “Gece saatlerinde yangın çıkmış. İtfaiyemiz gelmeden önce çevredeki vatandaşlar yangını söndürmeye çalışmışlar. Vatandaşımızın mağduriyetini devletimiz ve yardımseverlerin desteği ile gidermeye çalışacağız” diye konuştu. 

Evi yanan Ayşe Ülker, “Yangını son anda fark ettim. İçeride biz de yanabilirdik. Duman kokusuyla uyandım, baktım her yeri alevler sarmıştı. 11 yaşındaki kızımı uyandırdım. Evi yapabilmek için kredi çektim, borçlarım var. Yevmiye ile çalışıyorum. Devletimizin ve hayırseverlerin desteğini bekliyorum” ifadelerini kullandı. 

Evi yanan talihsiz kadının babası Hasan Ülker, “Gece saatlerinde çevredeki sesleri duydum ve dışarı çıktım. Gökyüzünü dumanlar kaplamıştı. Yalın ayak dışarıya çıktım, karanlık olduğu için dinamonun yerini bulamadım. İtfaiye de geldi ama ev yandı. Kızım bankadan kredi çekti, borçları var. Arada sırada yevmiye ile çalışmaya gidiyor. Sürekli bir işi yok. Devletimizin ve hayırseverlerin desteğine ihtiyacımız var. Devletimize güveniyoruz” dedi. 

   
 
 

Zorluklarla yaptırdığı evi kül oldu
Zorluklarla yaptırdığı evi kül oldu
Zorluklarla yaptırdığı evi kül oldu
Zorluklarla yaptırdığı evi kül oldu
Zorluklarla yaptırdığı evi kül oldu
Zorluklarla yaptırdığı evi kül oldu
Zorluklarla yaptırdığı evi kül oldu
Zorluklarla yaptırdığı evi kül oldu

Bakmadan Geçme