Zeynep'in katilinin akıl sağlığı yerinde çıktı

Zeynep Şenpınar cinayetinde yeni bir gelişme yaşandı. Muğla'da, Ramazan Bayramı'nın birinci gününde kız arkadaşı Zeynep Şenpınar'ı 37 defa bıçaklayarak vahşice öldüren, boksör Selim Ahmet Kemaloğlu hakkında İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda, zanlının cezai ehliyetinin tam olduğu bildirildi.

  • 742
Zeynep'in katilinin akıl sağlığı yerinde çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla’nın Menteşe ilçesinde 24 Mayıs 2020’de vahşice öldürülen Zeynep Şenpınar’ın (24) katili boksör Selim Ahmet Kemaloğlu’nun (27) cezai ehliyetinin tam olduğuna dair rapor verildi.
Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından öldürülen Zeynep Şenpınar davasının 28 Ocak’ta Muğla’da görülen 2’nci duruşması, sanığın Adli Tıp Kurumundan “ceza ehliyeti raporunun” gelmemesi nedeniyle ertelenmişti. 
Kız arkadaşı Zeynep Şenpınar’ı 37 defa bıçaklayarak vahşice katleden, ardından da aynı bıçakla kendisini yaralayan boksör Selim Ahmet Kemaloğlu, hakkında İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda, zanlının cezai ehliyetinin tam olduğu bildirildi.
Kemaloğlu, Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davanın ikinci duruşmasından önce ‘akıl sağlığı raporu’ için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na götürülmüştü.
Kemaloğlu’nun suça karşı cezai sorumluluğunun tam olduğunun ifade edildiği değerlendirme raporunda şunlar belirtildi; “Cezai sorumluluğunu müessir ve kişide şuur ve hareket serbestlisini ortadan kaldıracak veya azaltacak mahiyet ve derecede herhangi bir akıl hastalığı ve zeka geriliği saptanmadığı, adli dosya tetkikinde sanığın mezkür suçu işlediği sırada fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını idrak etme ve bu fiil ile ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğini ortadan kaldıracak veya azaltacak boyuta bir akli arızanın içinde olduğuna delalet edecek herhangi bir tıbbi bulgu ve belgeye de rastlanmadığı, bu duruma göre Selim Ahmet Kemaloğlu’nun 24 Mayıs 2020 tarihinde sanığı bulunduğu suça karşı cezai sorumluluğunun tam olduğu oy birliğiyle mütalaa olunur”
 

Bakmadan Geçme