Kavaklıdere'nin yol sorunu büyüyor

Muğla'nın yolları yine bir yılan hikâyesine konu oluyor. Muğla'nın Kavaklıdere İlçesi'nde, şehir içi yolların yapımı yine kafaları karıştırdı. İlçede yapımı devam eden ve edemeyen yolların yapımını ile ilgili AK Parti İl Başkanı Kadem Mete ile Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden açıklamalar geldi. 

  • 1612
Kavaklıdere'nin yol sorunu büyüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde bulunan ve Muğla Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan Turgut Özal Bulvarı'nın yapılmamasına tepkiler büyürken AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete bir açıklama yaptı. Mete’nin ardından yine Kavaklıdere’nin yollarıyla ilgili bir basın açıklaması da Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden geldi.  
AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, partisinin ilçe başkanları toplantısını Kavaklıdere yaptı. Toplantının ardından ilçede büyük bir sorun haline gelen Turgut Özal Bulvarı'nın yapımı ile ilgili bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Mete, “Kavaklıdere’nin girişi çok kötü. Burası Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda ve 3 yıldan beri maalesef bu şekilde bekliyor. Daha önce üzeri parke taşı olan bu yolun kazılmasının sebebi alt yapı çalışmalarından dolayıydı. Alt yapı çalışmaları uzun bir süre önce bittiği halde hala Muğla büyükşehir belediyesi buranın üst yapısını yapmamakta direniyor ve bekletiyor. Dolayısıyla Kavaklıdere halkımızda yazı tozun, kışa da çamurun içinde geçirmek zorunda kalıyor. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Gürün’ünde zaten sadece 6 belediye başkanıyla toplantı yapmasından da anlaşılacağı üzere CHP’li olmayan belediyelere ayrımcılık yapmaması konusunda bir defa daha çağrıda bulunuyorum. Kavaklıdere bulunan Turgut Özal Bulvarı'nın artık bir an önce yapmasını rica ediyorum.” dedi.


“BAŞKAN GÜRÜN’ÜN VAKTİ ve NAKDİ BU KONUDA YETERLİ DEĞİLSE…”
AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Gürün’ün, eğer kendisini vakti ve nakdi bu konuda yeterli değilse Kavaklıdere Belediye Başkanımız Mehmet Demir’le de görüştük. Onunda bit teklifi var. Başkanımız diyor ki, “Büyükşehir Belediye Başkanımız bedelini ödesin ve burayı bize devretsin, bizde 30 gün içerisinde Kavaklıdere’yi güzel bir yola kavuşturalım.” Bende bu teklifi Büyükşehir Belediye Başkanımıza ulaştırmak istiyorum. Lütfen kazdığınız bu yolu düzgün hale getirin. Eğer getiremiyorsanız bırakın Kavaklıdere belediyemiz düzgün hale getirsin.”

Kavaklıdere’nin yollarıyla ilgili diğer bir basın açıklaması da Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden geldi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Kavaklıdere’de 17 bin m2’lik Üst Yapı Tamamlandı. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Kavaklıdere’de tamamlanan 11 milyonluk kanalizasyon çalışması sonrasında, Kavaklıdere Belediyesi ile imzalanan protokol kapsamında bedeli Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenen üst yapı çalışmalarının 17 bin metrekarelik kısmı tamamlandı. 

MUSKİ Genel Müdürlüğü’nün Muğla’nın Kavaklıdere ilçesi merkez mahallelerini kapsayan 11 bin 550 metre kanalizasyon şebeke hattı ile 8 bin 730 metre içme suyu şebeke hattı ve abone bağlantısı çalışmaları geçtiğimiz ay tamamlandı. Tamamlanan çalışmaların ardından MUSKİ Genel Müdürlüğü ile Kavaklıdere Belediyesi arasında üst yapı çalışmaları için protokol imzalandı. 


“YATIRIM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN YAPIMI İLÇE BELEDİYESİNDEN”
“İmzalanan protokol kapsamında Kavaklıdere Belediyesi 2 milyon 522 bin TL karşılığında kazı çalışmalarının yapıldığı muhtelif cadde ve sokaklarda üst yapı çalışmalarına başladı. 
Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından ödenecek olan 2 milyon 522 bin TL’lik iş kapsamında ilçede toplam 40 bin m2 beton parke taşı, 2 bin metre beton bordür, 4 bin 240 m2 granit begonit taş kaplama çalışması yapılacak. 
MUSKİ Genel Müdürlüğü ve Kavaklıdere Belediyesi koordinasyonunda yapılan üst yapı tamiratı çalışmasında bugüne kadar 14 bin m2 beton parke taşı, 600 metre beton bordür, 2 bin 300 m2 granit begonit taş kaplama çalışması yapıldı.”
 

Kavaklıdere'nin yol sorunu büyüyor

Bakmadan Geçme