Yunanistan'da Karantinaya Alınan Gemide 1 Fethiyeli Var

Yunanistan'ın en büyük yolcu gemilerinden biri olan Eleftherios Venizelos'ta 382 yolcudan 121'inde korona virüsü tespit edilince, gemi karantina altına alınmıştı. Gemide bulunan 65 Türk vatandaşı arasında Fethiye'de yıllarca turizmcilik yaptığı belirlenen Aytaç Filiz'in de bulunduğu bildirildi.

  • 3928
Yunanistan'da Karantinaya Alınan Gemide 1 Fethiyeli Var
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Yunanistan’ın en büyük yolcu gemilerinden biri olan Eleftherios Venizelos’ta 382 yolcudan 121’inde korona virüsü tespit edilince, gemi karantina altına alınmıştı. Gemide bulunan 65 Türk vatandaşı arasında Fethiye’de yıllarca turizmcilik yaptığı belirlenen Aytaç Filiz’in de bulunduğu bildirildi.

Sosyal medya hesabı üzerinden yaşadıkları süreci anlatan Aytaç Filiz’in anne ve babasının Fethiye’de yaşadığı öğrenildi. Gemiden çıkarak Atina’daki bir otelde 14 günlük karantinaya alındıklarını anlatan Aytaç Filiz, durumunun iyi olduğunu da bildirdi. Yaşadıkları ile ilgili olarak Aytaç Filiz, “Ana haberlerde gördüğünüz gemi benimde içinde bulunduğum Anek firmasına ait olan Eleftherios Venizelos gemisi… Ama burada her şey yolunda. Atina’da otellerde misafir ediliyoruz ve 14 gün karantina süremiz başladı. Herkese çok selamlar Allah’a emanet olun. Hayat çok değerli” ifadelerini kullandı. 

Eleftherios Venizelos isimli gemi, 3 Mart tarihinde Pire Limanı’ndan, Çeşme Limanı’na gittiği ve orada yolcu aldıktan sonra hastane kullanımı amacıyla İspanya’ya hareket ettiği belirtiliyor. Ancak 7 Mart’ta İspanya’ya ulaşan gemiye, korona virüsünün yaygınlaşması nedeniyle İspanya makamları limana yanaşmasına izni vermedi.

Bakmadan Geçme