Yüksel Gültekin'e Vefa Gecesi 

Fethiye'nin unutulmaz İlçe Milli Eğitim eski Müdürü Yüksel Gültekin'e vefa gecesi düzenlendi. 

  • 3816

Fethiye’de 2005 - 2014 yılları arasında İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak başarılı bir şekilde görev yapan ve Fethiye’ye okullar kazandıran eski milli eğitim müdürü Yüksel Gültekin'e çalışma arkadaşları tarafından vefa gecesi düzenlendi. Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki Anadolu Lisesi uygulama otelinde düzenlenen yemeğe yoğun bir katılım oldu. Eski anıların paylaşıldığı yemekte; eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin’e; Yörük kasketi, yağlık, dastar ve çini tabak ile emekliliğinde gezmesi için bisiklet  hediye edildi.  

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Uzmanlığı görevinden geçtiğimiz günlerde emekliyle ayrılan Yüksel Gültekin’e Fethiye’deki çalışma arkadaşları tarafından bir vefa yemeği düzenlendi.  Görev süresince hayırseverler ile kurduğu güzel diyaloglar neticesinde Fethiye’ye kazandırdığı derslik ve okullar ile bir döneme damga vuran Yüksel Gültekin unutulmadı. Yemeğe uzun yıllar Fethiye Belediye Başkanlığı yapan Behçet Saatcı ve eşi Nesrin Saatcı ile okul müdürleri ve Milli Eğitim Müdürlüğü personeli katıldı. 
Yüksel Gültekin yapmış olduğu konuşmada “Bundan 6 yıl önce 14 Mart 2014 tarihinde bir kararname ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevimden ayrıldım. Yine bu tarihe yakın bir zaman içinde emekliye ayrılmış bulunmaktayım. Fethiye’den emekliye ayrılmadığım halde böyle bir gece düzenleyeceğinizi beklemiyordum. Gerçekten çok duygulandım. Sağ olun ve var olun. Hepinizden Allah razı olsun” dedi. Gültekin; “Benim zamanımda birlikte görev yaptığımız ve geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden çok sevdiğim İl Milli Eğitim Müdürüm Mustafa Aksan’ı Rahmetle anıyorum. Yine Hayırsever Yusuf Gökçe amcamızı anmadan geçemeyeceğim. Allah Rahmet eylesin. Ben Fethiye’ye gelir gelmez ilk işim, Yusuf Gökçe’nin mezarını ziyaret etmek oldu. Yasin okudum. Nur içinde yatsın. Fethiye’ye okullar kazandıran unutamayacağım bir insandır. Yine Fethiye’mize Fen Lisesini kazandıran ve belediye başkanlığı döneminde Fethiye’de eğitime büyük  destekler veren belediye başkanımız Behçet Saatcı’da benim için çok önemli bir kişidir.  Allah uzun ömürler versin. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi. 
Behçet Saatcı ile anılarını paylaşan Yüksel Gültekin; kendisi için düzenlenen yemekten dolayı çok teşekkür etti. 

Yüksel Gültekin için düzenlenen  yemekli gecenin ismini koyan Behçet Saatcı da şunları söyledi: “Bu bir vefa’dır. Vefa’nın sadece İstanbul’da bir semt olmadığını buraya geldiğimiz için çok daha iyi anlıyoruz. Bu bir veda gecesi değil bence vefa gecesidir. Yüksel bey doğru ve net bir müdürdü. Beyaz’a beyaz,  siyah’a ise siyah derdi. İki rengi birbirine asla karıştırmazdı. Biz kendisini çok sevdik. Çok iyi bir eğitimci ve iyi bir müdürdü. Ama bizler için her şeyden önce mükemmel bir gönül adamıydı. Çünkü bir insana okul yap, derslik yap, yurt yap veya şunu, bunu yap demekle; o şeyler yapılmıyor. İnsanı önce kazanmak ve gönlüne girmek gerekiyor. Yüksel bey kurmuş olduğu o güzel diyaloglar ile insanların gölüne giren bir insandı. Bizim için iyi bir gönül adamıydı. Kendisine Fethiye’ye yaptığı hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi. 
Eski belediye başkanı Behçet Saatcı’nın konuşmasında sonra Yüksel Gültekin’in eski çalışma arkadaşları konuşmalar yaparak Yüksel Gültekin ile ilgili anılarını paylaştılar. 

Yüksel Gültekin'e Vefa Gecesi 
Yüksel Gültekin'e Vefa Gecesi 
Yüksel Gültekin'e Vefa Gecesi 
Yüksel Gültekin'e Vefa Gecesi 
Yüksel Gültekin'e Vefa Gecesi 
Yüksel Gültekin'e Vefa Gecesi 
Yüksel Gültekin'e Vefa Gecesi 
Yüksel Gültekin'e Vefa Gecesi 
Yüksel Gültekin'e Vefa Gecesi 

Bakmadan Geçme