Yörüklerin göç yollarına bilgilendirici levhalar dikiliyor

Seydikemer ilçesinde Güney Ege Kalkınma Ajansının (GEKA) destekleriyle başlatılan Seydikemer Yörük Göç Yolları projesi kapsamında belirlenen hanlara bilgilendirici levhalar dikildi.

  • 1060
Yörüklerin göç yollarına bilgilendirici levhalar dikiliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydikemer ilçesinde yürütülen projeyle Yörüklerin göç yolları ve bu yollar üzerindeki eserler gün yüzüne çıkıp belirleniyor. Seydikemer Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Yörük Türkmen Araştırmaları Merkezi (YÖRTÜMER) ve Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu iş birliğiyle Yörüklerin göç yollarını tespit ederek hem kültüre hem de turizme kazandırmak amacıyla başlatılan projeye Güney Ege Kalkınma Ajansının (GEKA) destek veriyor. 
Yürütülen çalışmalar kapsamında araştırma yapılacak göç yolu üzerindeki hanlar tespit ediliyor. Bugüne kadar yapılan çalışmalar kapsamında tespit edilen yörük göç yolları ve hanlarına bilgilendirici tabelalar; Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ali Türkan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Doktora Öğrencisi Ahmet Karadeniz, Yenice Ortaokulu Müdür Yardımcısı ve Tarih araştırmacısı Eren Fehmi Eroğlu ve yetkili kişilerin katılımıyla yerleştirildi. 
Yapılan araştırmalar sonucunda tespit edilen Kavaklı Hanı ve Karatoplar Hanının olduğu mevkiiye bilgilendirici levhaların yerleştirildiğini belirten Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ali Türkan, önümüzdeki günlerde yeni tespit edilen yörük göç yolları ve bu yollar üzerinde tespit edilen hanlara da bilgilendirici levhaların dikileceğini ifade etti.
 

Bakmadan Geçme