Yörük Yareni renkli görüntülere sahne olacak

Muğla'nın Seydikemer İlçesi Seki Mahallesi'nde bu yıl 28'incisi gerçekleştirilecek Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri, 25 Ağustos Pazar günü yapılacak. Etkinlik kapsamında ayrıca 4 gün boyunca konserler ve kültürel etkinlikler de yer alacak.

  • 921
Yörük Yareni renkli görüntülere sahne olacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

28. Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri, Çarşamba günü açılış programı ile başlayacak. Organizasyon kapsamında aynı gün Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Dernekleri ve misafir katılımcıların yer alacağı Yörük Yareni yapılacak. Gerçekleştirilecek etkinlikte Yörük kültürü anlatılacak. 

 

Seydikemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu yaptığı açıklamada, “Bu yıl 28’incisi düzenlenecek olan Seydikemer Seki Yağlı Güreşleri kapsamında 4 gün boyunca konserler olacak. Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Dernekleri olarak bize de bir program ayrıldı. Emeği geçen başta Seydikemer Belediye Başkanımız Yakup Otgöz, Belediye Başkan Yardımcılarımız Mustafa Ali Türkan ile Ramazan Kaynak ve diğer yetkililere teşekkür ediyoruz. Çarşamba günü gerçekleştirilecek Yörük Yareninde kültürümüzü ve geleneklerimizi anlatacağız. Çevre il ve ilçelerden misafirlerimiz var. Yörüklerin oyunlarını ve Ata çalgılarını, Seki Zümrüt Çayırı’nda halkımıza sergileyeceğiz. Bütün halkımızı bu organizasyona davet ediyoruz” dedi.

 

 

 

 

Bakmadan Geçme