Başkan Otgöz, 'Seki güreşleri kıran kırana geçecek'

Bu yıl 28'incisi düzenlenecek olan Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri ile ilgili hazırlıklar tamamlandı. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, güreşlerin kıran kırana geçeceğini belirtip 50 başpehlivan olmak üzere 700'ün üzerinde pehlivanın katılacağınıduyurdu. Başkan Otgöz, Kırkpınar havasında geçecek olan Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde hemen her gün eğlencenin de yer alacağını ifade etti.

  • 829
Başkan Otgöz, 'Seki güreşleri kıran kırana geçecek'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla’nın Seydikemer İlçesi Seki Mahallesi’nde bu yıl 28’incisi düzenlenecek Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri kıran kırana geçecek. Bu yıl 21 Ağustos’ta başlayacak şenliklerin yanı sıra yağlı pehlivan güreşlerinin yapılacağı Seki’de adeta panayır fırtınası gerçekleştirilecek. 21 Ağustos Çarşamba günü saat 18.00’da açılış ve yürüyüş etkinliği ile başlayacak Seki güreş şenliği, aynı gün Ramazan Kıvrak ve İsmail Uzunoğlu’nun da yer aldığı birçok sanatçının da katılımıyla Yörük Yareni ile devam edecek. 22 Ağustos Perşembe günü saat 19.30’dan itibaren Ali Tunç, Adem Kazan ve Mustafa Selçukoğlu konserlerinin ardından 23 Ağustos Cuma günü saat 19.30’da Tahsin Duru, Dünya Sipsi Şampiyonu Hüseyin Demir ve Bahar Çömek konserleri yapılacak. 24 Ağustos Cumartesi günü yine saat 19.30’da Ümmü Erbil konseri Seki yaylasını coşturacak. Fethiye Fotoğraf ve Sinema Derneği de bu organizasyona söyleşi ve doğa fotoğrafı çekimleri ile destek verecek olup, 25 Ağustos Pazar günü Seki Zümrüt Çayırı’nda Tarihi Kırkpınar Güreşlerinin adeta tekrarı yapılacak. Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz, Orhan Okulu, İsmail Balaban’ın yanı sıra 40’a yakın başpehlivan ve Kırkpınar’a katılan çok sayıda pehlivanın katılmasının beklendiği güreşler; kıran kırana geçecek.

 

“Genç nesillere güreşi sevdirmek için bu yıl 28’incisini düzenleyeceğimiz Seki Yağlı Güreşleri için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık” diyen Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, “Birlik, beraberlik ve kardeşliğin en güzel örneği bu güreş sahalarında yaşanıyor.
Bu yıl ki güreşlerimiz yine kıran kırana geçecek. Kırkpınar’a katılanların büyük bir bölümünü davet ettik. Seki Zümrüt Çayırı’nda şenliklerimiz ve güreşlerimiz yapılacak. Çarşamba günü başlayacak şenliklere ve Pazar günü yapılacak yağlı pehlivan güreşlerimize tüm halkımızı bekliyoruz. Hazırlıklarımız büyük oranda tamamlandı. Fethiye ve Seydikemer halkını kıran kırana geçecek güreşlerimizde görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Bakmadan Geçme