YILLARIN SİNEMA AFİŞLERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Fethiye'de sinema afişi tutkunu bir vatandaş, 40-50 yıl öncesinden bugünlere kadar pek çok sinema filminin afişlerini gün yüzüne çıkararak sergileyecek.

  • 3379
YILLARIN SİNEMA AFİŞLERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye'de sinema afişi tutkunu bir vatandaş, 40-50 yıl öncesinden bugünlere kadar pek çok sinema filminin afişlerini gün yüzüne çıkararak sergileyecek. Yarım asır öncesinde çalıştığı sinemacılık sırasında gösterime giren Türk filmlerinin afişlerini bugüne kadar saklayan Süleyman Saraç, gün yüzüne çıkardığı film afişlerini 7-13 Ocak tarihleri arasında Fethiye Belediye Kültür Merkezi salonunda sergileyecek. Saraç, Türk filmlerine hayran olan tüm vatandaşları bu sergide nostalji yaşamaya davet etti.

Fethiye'de yaşayan ve yıllar önce sinemacıda çalışan Süleyman Saraç isimli vatandaş, yaklaşık yarım asır öncesine ait pek çok Türk filmi afişinden gerçekleştirdiği koleksiyonunu gün yüzüne çıkarıyor. Yılmaz Güney, Tarık Akan, Ayhan Işık, Fatma Girik, Hülya Koçyiğit, Gülşen Bubikoğlu, Kadir İnanır, Yılmaz Köksal, Tanju Korel, Cüneyt Arkın, Aydemir Akbaş, İbrahim Tatlıses, Hülya Avşar, Orhan Gencebay, Perihan Savaş, Erol Taş gibi onlarca Yeşilçam artistinin çevirdiği filmlere ait afişler, Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi salonunda sergilenecek. Yılların Yeşilçam sinema afişleri 7 Ocak Pazartesi günü halkın beğenisine sunulacak. Cüneyt Arkın'ın Kara Murat filminin afişlerinin yanı sıra Yılmaz Güney'in Yarın Son Gündür, Ayhan Işık'ın Kana Kan isimli unutulamayan filmlerinin afişlerinin büyük ilgi çekmesi bekleniyor. İlk kez elindeki Türk sineması filmlerinin afişlerinden oluşturduğu koleksiyonu sergilemeyi planladığını ifade eden Süleyman Saraç, ''Hemen herkesi bu sergime bekliyorum. 7 Ocak Pazartesi günü FBKM'deki sergimiz 13 Ocak Pazar günü sona erecek. Yılların Yeşilçam sinema afişlerini merak edenleri, izlediği filmlerin afişleri önünde fotoğraf çektirmek isteyenleri bu sergimize bekliyorum'' ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme