YAĞMURLA BİRLİKTE FIRTINA AĞAÇLARI DA YIKTI

Yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alan kar ve aşırı yağmur ile fırtına Fethiye'de de etkili oldu.

  • 1193
YAĞMURLA BİRLİKTE FIRTINA AĞAÇLARI DA YIKTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alan kar ve aşırı yağmur ile fırtına Fethiye'de de etkili oldu. Fethiye'de son 48 saatte metrekareye 44,2 kilogram yağış düştü. Yağmurla birlikte dün akşam saatlerinde etkili olan fırtına bazı ağaçları yerle bir etti. Yağışlı havanın Pazar gününe kadar devam edeceği ve Pazar gününden itibaren hava sıcaklığının Fethiye ve çevresinde 0 ile 2 derece arasında seyredeceği öğrenildi. Hatta geceleri don olayının yaşanabileceği de kaydedildi.
Fethiye Meteoroloji Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre; Fethiye'ye son 48 saatte 44,2 kilogram yağış düştü. 2 gün boyunca aralıklarla yağan yağmur zaman zaman şiddetli olurken, yağmurla birlikte bazı bölgelerde elektrik kesintileri yaşandı. Elektrik tellerinde kıvılcım atlamalarının da yer aldığı ve yangınların çıktığı yağış sırasında fırtına da etkili olunca bazı ağaçlar yıkıldı. Fethiye Belediyesi Temizlik işçileri gün boyu fırtına ve rüzgarın kopardığı dal ve ağaçları temizlerken, yağışların Cumartesi günü de devam edeceği, Pazar günü ise yağış beklenmediği öğrenildi. Pazartesi günü yeniden Fethiye ve çevresinde çok bulutlu ve yağışlı hava beklenirken, Salı ve Çarşamba günleri yağış beklenmiyor.

HAVA ÇOK SOĞUYACAK
Fethiye'de Salı ve Çarşamba günleri gece ve gündüz oldukça soğuk bir havanın yaşanacağı belirtildi. Fethiye Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgilere göre; Pazartesi gününden itibaren gece hava sıcaklığı eksi 2 dereceye kadar düşecek. Fethiye ve çevresinde don olayı görülecek olup, hava sıcaklığının önümüzdeki hafta içinde 0 ile 2 derece arasında kaydedilmesi bekleniyor.


 

Bakmadan Geçme