Yeter, Mumcu söylemleri ve kitapları ile yaşıyor

Fethiye Yerel Tohumlar Derneği Başkanı Ebru Oğuzhan Yeter 28 yıl önce bir suikast sonucu hayatını kaybeden Araştırmacı Gazeteci ve Yazar Uğur Mumcu'yu unutmadı. Yeter, 'Uğur Mumcu, aydınlanmadan yana, bağımsızlıktan yana antiemperyalist bir devrimci. Atatürkçülüğün, Cumhuriyet Devrimlerinin cesur savunucusu bir aydınımız' şeklinde ifadeler kullandı.

  • 615
Yeter, Mumcu söylemleri ve kitapları ile yaşıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Yerel Tohumlar Derneği Başkanı Ebru Oğuzhan Yeter ve yönetim kurulu üyeleri; Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye Şubesi’nde düzenlenen 24 Ocak Devrim ve Demokrasi Şehitlerini Anma programına katıldılar. Daha sonra Fethiye Yerel Tohumlar Derneği Başkanı Ebru Oğuzhan Yeter ve yönetim kurulu üyeleri; Uğur Mumcu anıtı önünde CHP Fethiye Kadın Kolları tarafından düzenlenen etkinliğinde yer aldılar. 

AYDIN VE YİĞİT BİR GAZETECİ
Fethiye Yerel Tohumlar Derneği Başkanı Ebru Oğuzhan Yeter açıklamasında, “Uğur Mumcu, aydınlanmadan yana, bağımsızlıktan yana antiemperyalist bir devrimci. Atatürkçülüğün, Cumhuriyet Devrimlerinin cesur savunucusu bir aydınımız. Araştırmacı gazeteciliği, sadece yaşadığı dönemi değil, bu günleri de öngören, aydınlatıcı yazıları, söylemleri ve kitapları ile yaşıyor. Hala tartışılıyor yazdıkları, söyledikleri ve bu günlere dair gördüklerini o, göremese de bizler yaşayarak görüyoruz” dedi. 

ÖNEMLİ BİR AYDINDI 
Açıklamasını sürdüren Yeter, “Ama hala gerçekler yazılmıyor, gerçekler yayınlanmıyor. Söylediklerini kimse yalanlayamadı, bugün hepsi bir bir yaşanıyor ama onu vurdular. Kalemi keskin, sözleri keskin, düşüncesi, fikri, aklı keskin sadece bir gazeteci değil önemli bir aydındı. Toplumu iyi analiz eden, araştırmacı, cesur, bildiklerini halkın da bilmesini isteyen gerçek bir gazeteciydi. Yazarlardan, çizerlerden, aydınlardan, gazetecilerden en önemli farkı cesaretiydi. Bugün Uğur Mumcu kadar cesur, kararlı, onurlu, mücadeleci, yürekli kaç gazeteci ve aydın var diye hepimiz bir kere daha düşünelim. Ve onlara güvenelim, sahip çıkalım, ışıklarını, fikirlerini, düşüncelerini geleceğe taşıyalım. Bugün dışa bağımlılıkta sınır tanımadığımızı görüyoruz. Ülkemiz, İçte ve dışta emperyalizmin ve onun uşaklarının hedefi olmuştur. İçimizi burkan, her ölüm yıl dönümünde onu anarken, hep birlikte haykırdığımız bu sözlerini ve onu unutmayalım” diye konuştu.(FATİH DERELİ)

 


 

Bakmadan Geçme