Demokrasi ve devrim şehitleri anıldı

Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye Şubesi yönetim kurulu üyeleri Devrim ve Demokrasi Şehitleri Anma Haftası dolayısıyla şube merkezinde anma programı gerçekleştirdi. ADD Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Volkan Yuluk, '24 Ocak, onurlu yaşamını ülkesi için feda eden Kemalizm'in ulusal bağımsızlığın ve laikliğin yılmaz savunucusu Uğur Mumcu'nun karanlık güçler tarafından acımasızca katledildiği acılarla dolu gündür. Bugünü asla unutmayacağız, unutturmayacağız' dedi. 

  • 938
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Demokrasi ve devrim şehitleri anıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye Şubesi’nde düzenlenen anma etkinliğine ADD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Haydar Murat Topçu, ADD Fethiye Şubesi Başkanı Nursel Türetken ile yönetim kurulu üyeleri, Fethiye Yerel Tohumlar Derneği Başkanı Ebru Oğuzhan Yeter ve yönetim kurulu üyeleri ile davetliler katıldı. Açılış konuşmasını yapan ADD Fethiye Şube Başkanı Nursel Türetken, “Araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu başta olmak üzere tüm demokrasi şehitlerimizi Atatürkçü Düşünce Derneği olarak unutmayacağız. Susmamızı isteyenlere karşı da susmayacağız” ifadelerini kullandı. 

BAĞIMSIZLIĞIN VE LAİKLİĞİN YILMAZ SAVUNUCUSU 
Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Volkan Yuluk konuşmasında, “24 Ocak, onurlu yaşamını ülkesi için feda eden Kemalizm’in; ulusal bağımsızlığın ve laikliğin yılmaz savunucusu Uğur Mumcu’nun karanlık güçler tarafından acımasızca katledildiği acılarla dolu gündür. Bugünü asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Kaleminden başka silahı olmayan, Türkiye üzerine oynanan oyunları tek tek açığa çıkaran; her yazdığını belgeleyen, para, pul, şöhret peşinde koşmayan aydınlanma çağının öncüsü Uğur Mumcu’nun, ‘Demokratik bir toplum için en büyük tehlike; yolsuzluklara, karanlık cinayetlere ve haksızlıklara karşı kamuoyunun duyarlılığını yitirmesidir’ sözleri belleklerimizden silinmedi” şeklinde konuştu. 

HAKSIZLIKLARIN VE YOLSUZLUKLARIN ÜZERİNE GİTTİ 
Açıklamasını sürdüren Yuluk, “Karanlığın aydınlığa karşı yengi kazandığı, Atatürk devrimlerinin acımasızca unutturulmaya çalışıldığı bugünlerde; bozuk düzene, gerici akımlara, haksızlığa, emperyalizme ve onun işbirlikçilerine karşı kalemiyle savaşan Uğur Mumcu’nun, ‘Ne acı ve ne yazık ki ülkemizde Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün ilkelerini savunmak artık bir cesaret işi olmuştur’ sözlerini nasıl unutabiliriz? Bağımsızlık inancını günümüzün kurtkapanlarıyla dolu çıkar dünyasında dirençle savunan; ‘Gelene ağam, gidene paşam’ demeyen, yazılarıyla yıllarca toplumumuzu uyaran Uğur Mumcu, ülkemizi içten ve dıştan çökertmeye yönelik tehlikeyi önceden gören aydınlarımızdan biridir. Uğur Mumcu, Türkiye’nin yalnızca bugün değil, her zaman ihtiyacı olan bir insandı. Haksızlıkların, yolsuzlukların, Cumhuriyet düşmanlarının üzerine gitmiş aydın bir gazeteciydi. Atatürk devrimlerine ve Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı tehlikeli olan bütün gruplarla mücadele etmişti. Onu unutmadık. Atatürk ve Cumhuriyet bayrağını taşımaya devam ediyoruz. Uğur Mumcu başta olmak üzere tüm demokrasi şehitlerimizi saygıyla anıyorum” diye konuştu. (FATİH DERELİ) 


 

Demokrasi ve devrim şehitleri anıldı
Demokrasi ve devrim şehitleri anıldı

Bakmadan Geçme