YAYLA ÇOBANİSA MAHALLESİ'NE YENİ GÖLET YAPILACAK

Geçtiğimiz ay Seydikemer'e bağlı Yayla Çobanisa Mahallesi'nde yaşanan içme ve sulama suyu sorununu kamuoyuna aktarmıştık. Bu haberimizin ardından Devlet Su İşleri ile Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ekipleri bölgede incelemelerde bulundu. Ekiplerin içme ve sulama suyu sorunun çözümü için yeni bir gölet yapılması gerektiği yönünde fikir bildirdikleri öğrenildi.

  • 3091
YAYLA ÇOBANİSA MAHALLESİ'NE YENİ GÖLET YAPILACAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Fatih Dereli'nin haberine göre; İlçe ziyaretleri kapsamında Seydikemer’de bulunan İyi Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ, İlçe Başkanı Sevgi Nurten Güler, yönetim kurulu üyeleri ve belediye meclis üyeleri Yayla Çobanisa Mahallesi’ndeki vatandaşların sorunlarını dinlediler. Sıkıntının çözümü için ilgili kurumlarla görüşeceğini aktaran Şekerdağ, mahalle halkının mevcut sudan faydalanamadığını dile getirdi. 

İyi Parti Seydikemer Belediye Meclis Üyesi Uğur Karadon yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz aylarda Yayla Çobanisa’daki içme ve sulama suyu sorununu kamuoyuna aktan SED Medya’ya ve muhabir arkadaşımız Fatih Dereli’ye çok teşekkür ediyorum. Biz buradaki sorunu Kaymakamımıza ve İl Başkanımız nezdinde Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne aktardık. Kaymakamımız DSİ yetkililerine bildirdi. DSİ yetkilileri bölgeye geldi. Şu zamana kadar henüz sonuç alabilmiş değiliz. Bu mahallemiz Çataoluk Barajı yapılacak diye uzun yıllardır bekletilmektedir. Proje son aşamada deniyor ama en kısa sürede başlasa bile en az 15 yıl süreceği konuşuluyor. Bu süreçte köyümüz yine susuzluk çekecek. Halkımızın mahsulleri kurudu. Vatandaşlarımız gerçekten zor durumda. Kaymakamımızdan sorunumuzun çözümü için ricada bulunuyoruz. Konuyla yakından ilgilendiğini de biliyoruz. Görevliler burada bir inceleme yaptı ama olumlu bir sonuç gelmedi. Sorunun çözümü için emek harcayan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

İyi Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ açıklamasında, “Yayla Çobanisa Mahallesi’nin içme ve sulama suyu sorunlarını İlçe Başkan Yardımcımız Şenay Tahancı, Büyükşehir Belediye Meclis Üyemiz Halil Faik Bozkurt ve Belediye Meclis Üyemiz Uğur Karadon ile birlikte ilgili makamlara aktardık. Sorunu yerinde görmek ve vatandaşların sorunlarını dinlemek için buraya geldim. Yeteri kadar su ve gölet olmasına rağmen, dereden akan suyun havuza aktarılması lazım… Çözümün oldukça basit olduğunu düşünüyorum. Havuzun tahliye borusu çok üst seviyeye yapılmış. İlgililerin bu sorunu çözmesi içim girişimlerde bulunmaya devam edeceğim. Halkımızın mevcut olan sudan faydalanamıyorlar. İnşallah çözüme katkı sağlarız” diye konuştu.

Mahalle sakini Hasan Barutcu, “DSİ ve MUSKİ’den inceleme için mahallemize geldiler. Havuzun yanlış yapıldığını belirttiler. Dere ile gölet arasındaki bağlantının hatalı olduğuna dikkat çektiler. İnşallah olumlu girişimlerde bulunulacak. Bunun yanında yeni bir gölet yapılmasını olumlu buldular. Göledin yapılması halinde sulama ve içme suyu sorunu tamamen çözülmüş olacak. Sulama suyu sorunu ortadan kalktığı zaman mevcut depomuzun sadece bakımı yapılacak. Depomuzun durumu şu anda içler acısı” dedi.


 

YAYLA ÇOBANİSA MAHALLESİ'NE YENİ GÖLET YAPILACAK
YAYLA ÇOBANİSA MAHALLESİ'NE YENİ GÖLET YAPILACAK

Bakmadan Geçme