FETHİYE'DE TURİSTLER DENİZE KOŞUYOR

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaz bitmiyor. Yöreye gelen yerli ve yabancı turistler sıcak hava nedeni ile serinlemek için Ölüdeniz Plaj'larına koşuyor. Daha çok Rusya, Ukrayna, Almanya ve İngiltere'den gelen turistler ekim ayı güneşinde bronzlaşıp bol bol deniz keyfi yapıyor.

  • 1453
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
FETHİYE'DE TURİSTLER DENİZE KOŞUYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de Ekim ayı turistleri sıcak ve güneşli hava nedeni ile oldukça şanslı. Ülkemizin büyük bir bölümünde serin ve yağışlı hava hakim olurken Fethiye ve çevresinde Ekim güneşi tatilcileri adeta yakıyor. Pandemi nedeni ile açık olan otelleri dolduran yerli ve yabancı turistler mavi ve yeşilin harika ortamındaki Ölüdeniz’de bronzlaşıp serinlemek için soluğu denizde alıyorlar. Ölüdeniz Belceğiz ve Kumburnu Plajları geçen yıllarda olduğu gibi çoğunluğu yabancı turistler ile dolmaya devam ederken ay sonuna kadar bu doluluğun devam edeceği öğrenildi. Fethiye ve çevresinde alternatif turizm faaliyetlerinden yararlanan turistler yamaç paraşütü ile uçmak için Babadağ’a çıkarken, günübirlik tekne turlarına da katılıyorlar. Turistler Babadağ’ın bin 700 metrelik pistten Ölüdeniz Belceğiz’e uçarken harika manzarayı gökyüzünden izleme fırsatı da buluyorlar. Yörede su sporları da yapan turistler ekim ayında da Ölüdeniz’in harika olduğunu söylediler. Fethiye Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri Ölüdeniz ve çevresinde hava sıcaklığının 30 derece olduğunu bildirirken, deniz suyu sıcaklığının da 27-28 derece civarında olduğu öğrenildi. Bu arada olası ani bir yağmur nedeni ile Belceğiz Plajında tedbirler de alındı. Bir tarafta turistler güneşlenip denize girerken plajda kapalı olan mazgallar kepçe ile açıldı. 

Fethiye Otelciler Birliği Başkanı (FETOB) Bülent Uysal, yöredeki açık olan otellerin çoğu Rus ve Ukraynalı turistler ile dolu olduğunu belirtip ay sonuna kadar turizmin devam etmesini beklediklerini söyledi. Uysal, “Fethiye'deki turizmciler olarak, Kasım ayına kadar olumlu bir beklenti içindeydik. Pandemi nedeniyle yüzde 70 kapasiteyle açık olan tesisler, iki ay boyunca yüzde 90 doluluk oranıyla müşterilerine hizmet verdi. Şu anda Rusya, Ukrayna, Almanya’dan rezervasyonlar devam ediyor. İngiltere’den koltuk alan turistler geliyor. Bölgemizde turizm hareketliliğinin devam etmesi ülkemiz ve Fethiye turizmi için son derece önemli. Açık olan otellerimizde pandemi sertifikaları alan oteller olup şu ana kadar herhangi bir sıkıntı yaşanmadı” ifadelerini kullandı.
 

FETHİYE'DE TURİSTLER DENİZE KOŞUYOR
FETHİYE'DE TURİSTLER DENİZE KOŞUYOR

Bakmadan Geçme