YAVUZ TORUNOĞULLARI, 'İNCE ELEYİP SIK DOKUMALIYIZ''

TÜROFED geçen dönem yönetim kurulu üyesi ve FETOB eski başkanı Orka Grup Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Torunoğulları, turizm sezonunun ve otellerin açılışıyla ilgili olarak beklentilerini yurt dışı uçuşlarına bağladı. Torunoğulları, iç turizm beklentilerinin yanı sıra yurt dışından gelecek İngiliz ve Rus turistlerin uçak durumunun önemli olduğunu belirtip bu sezon için 'İnce eleyip sık dokumak zorundayız' ifadelerini kullandı.

  • 3223
YAVUZ TORUNOĞULLARI, 'İNCE ELEYİP SIK DOKUMALIYIZ''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Otelciler Birliği Yönetim Kurulu toplantısının oldukça yararlı geçtiğini belirten TÜROFED geçen dönem yönetim kurulu üyesi ve FETOB eski başkanı Orka Grup Yönetim Kurulu  Üyesi Yavuz Torunoğulları, “Bugünden birkaç ay sonrası için kesin bir şey söylemek zor” ifadelerini kullandı. Torunoğulları, “Tesislerin açılıp açılmamasını konusunu hem birliğimizde hem de kendi grubumuzda yönetim kurulu toplantısı ile aldık. Bugünden birkaç ay sonrası için kesin bir şey söylemek çok zor. Hem ilgili ülke hükümetlerinin hem tur operatörlerinin açıklamamış olduğu veriler hem de elimizdeki rezervasyonları dikkate aldığımız zaman İngiltere ve Rusya uçuşları açılmadan bir planlama yapmamız eksik ve yanlış olur. Dalaman Havaalanı’na inen uçaklara baktığınız zaman bunun yüzde 65’nin Rusya ve İngiltere’den geldiğini görüyoruz. Kendi bünyemizde bulunan otelleri Temmuz ve Ağustos ayına planlamaya çalışıyoruz. Fakat Temmuz ortasına kadar İngiltere ve Rusya’da beklediğimiz olumlu gelişmeler olmazsa bu sefer açmama kararını gündeme alabiliriz. Tesislerimiz şu anda kısa bir çalışma ile açılabilecek durumda. 25 Haziran tarihine kadar yapılacak açıklamalar ve düzenlemeleri takip ederek, çıkan sonuçlara göre değerlendirme yapacağız. Elimizdeki verilere göre umut veren bir konuşma yapamıyoruz” diye konuştu.

“ANCAK YÜZDE 40’A ÇIKILIR”

“Bir an önce otellerimizi açmak istiyoruz” diyen Yavuz Torunoğulları, “Hükümetler de bir an önce ortamların normalleşmesini istiyor. Çalışanlarımız da bir beklenti içerisinde. İngiltere ve Rusya’nın 15 Temmuz’dan önce operasyon yapması mümkün değil. Bunun yanında talep olsa bile kapasiteler geçen yılki gibi olmayacak. Yüzde 15-20’lerle başlayıp ancak her şey normal giderse Eylül sonunda yüzde 40’lara çıkabileceğiz. Geriye bir aylık Ekim süreci kalıyor. Kış destinasyonu olmadığımız için 31 Ekim’de veya Kasım başında faaliyetlerimiz sona erecek. İç turizmde süre kısıtlı. Bu yıl pandemiden dolayı yapılamayan eğitimlerden dolayı telafi eğitimi yapılacak. Okullar 3 hafta erken açılacak. İç piyasasının ülke genelinde doluluğu sağlamasını beklemek, yatak kapasitesine bakıldığı zaman çok inandırıcı değil. Her işletme kendi bazında ve sektör genelinde ince eleyip sık dokumak gerekiyor” dedi.

Bakmadan Geçme