'Yaşlılık Dönemi Hayatın En Özel Yıllarıdır'

Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeni ile bir mesaj yayınladı.

  • 631
'Yaşlılık Dönemi Hayatın En Özel Yıllarıdır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Esma Turan'ın haberine göre; Kaymakam Yıldız, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında şu ifadelere yer verdi; "İnsan hayatının , her insan için farklı anlamlar taşıyan çeşitli dönemleri vardır. Yaşlılık dönemi de hayatın en özel  yıllarıdır. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan önemli değerlerimizdir. Yaşlılık, aynı zamanda  insanın güç ve kuvvetini kaybettiği, bir başkasının desteğine ve yardımına ihtiyaç duyabildiği, en zor dönemdir. Bu zor dönemdeki büyüklerimize yardımcı olmak  hürmet göstermek ve saygıda kusur etmemek gerekir. Zira yüce dinimiz İslam, insanın birtakım mahrumiyetler yaşadığı/yaşayacağı yaşlılık dönemini tüm gerçekliğiyle önümüze sunmakta ve kişiye, bir gün kendisinin de aynı dönemi yaşayacağını hatırlatarak, yaşlılara gereken değeri vermeyi ve muhtaç oldukları ihtimamı göstermeyi bir "Allah emri" olarak telkin eden bir dindir.

"Bugünün Gençleri Yarının İhtiyarlarıdır" 

Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız mesajına şu şekilde devam etti; "Unutmamamız gerekir ki, bugünün gençleri, yarının ihtiyarlarıdır. Her ne kadar devletimiz huzur evlerinde, kimsesiz ve yaşlılarımıza, yeterli derecede maddi ve manevi imkânları sunsa da, onların manevi olarak rahat edecekleri yegâne yerleri, evlatlarının yanıdır.
Hayatın her insan için farklı anlamlar taşıyan çeşitli dönemleri vardır. Yaşlılık da hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımızın haftasını kutluyor, bu haftanın ve bundan sonraki günlerin yaşlıların kıymetinin bilindiği ve onlara hak ettikleri değerin verildiği günler olmasını diliyorum."

Bakmadan Geçme