FETHİYE BELEDİYE MECLİSİNDE OY BİRLİĞİ SAĞLANDI

Fethiye Belediye Meclisi Ekim ayı olağan meclis toplantısında kararlar, oy birliği ile alındı. Belediye Başkanı Alim Karaca'nın başkanlığında toplanan Fethiye Belediye Meclisi, gündemindeki 14 maddeyi görüştükten sonra kararlarda oy birliği sağladı. Bütçe plan görüşmeleri için önümüzdeki hafta çarşamba günü belediye meclis salonunda bir kez daha toplanma kararı alınırken Başkan Alim Karaca, günün toplantısında kararların oy birliği ile alınmasından duyduğu memnuniyeti belirtip belediye meclis üyelerine teşekkür etti.

  • 1465
FETHİYE BELEDİYE MECLİSİNDE OY BİRLİĞİ SAĞLANDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde Covid-19 önlemleri kapsamında gerçekleştirildi. Toplantıda ikisi gündem dışı toplam 13 madde görüşüldü.
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, meclis toplantısını başlatmadan önce, bu sezon ING Basketbol Süper Ligi’ne yükselen Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’a Cumartesi günü Beşkaza Spor Salonu’nda Fenerbahçe Beko’yla oynanacak olan maçta başarılar diledi.
Fethiye Belediye Meclisi Ekim ayı meclis toplantısını Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi Salonu'nda gerçekleştirdi. Toplantıda gündemdeki 14 madde görüşülüp müzakere edildikten sonra oylandı. Chp'li meclis üyeleri ile birlikte Ak Parti ve Mhp'li meclis üyeleri de kararlara oy birliği ile katıldılar. Belediye Başkanı Alim Karaca başkanlığındaki toplantıda 2021 mali yılı Fethiye Belediyesi gelirleri ve harçlarına ilişkin tarife cetvelinin görüşülmesine ilişkin müzekkere, plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Fethiye Belediyesi'ne 8. derece mühendis alımı ile ilgili müzekkere de oy birliği ile kabul edilirken Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışma esas ve usulleri hakkındaki yönetmelik taslağı, diğer işler komisyonuna, DSİ Genel Müdürlüğü'nün mülkiyetindeki yolların kullanımının belediyeye devrini ön gören protokol için Belediye Başkanı Alim Karaca'ya yetki verilmesi ile ilgili müzekkere de oy birliği ile kabul edildi. 
CAMİYE YAKIN YERE İÇKİ RUHSATI VERİLMEDİ
Geçtiğimiz ay yapılan belediye meclis toplantısında, inceleme ve araştırma yapılması için diğer işler ve yönetmelikler komisyonuna havale edilen içkili yer ruhsatı talebi bulunan 2 ayrı işletmeden Üzümlü Mahallesi'ndeki talep, camiye 100 metreden daha az olması yani 73 metre mesafede olması gerekçesiyle kabul edilmedi. Ancak Akarca Mahallesi'ndeki işletmeye içki ruhsatı izninin verilmesi oy birliği ile kararlaştırıldı. Chp Grup Sözcüsü Veli Pabuşçu, "komisyonun aldığı kararı açıklarken Üzümlü Mahallesi'nden yapılan başvurunun camiye 73 metre olması nedeniyle ilgili yasaya aykırı olmasından dolayı komisyonca kabul edilmemiştir" dedi. 
İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ TALEPLERİ DE GÖRÜŞÜLDÜ
Fethiye Belediye Meclisi, gündemindeki imar planı değişikliği taleplerini de karara bağladı. İmar komisyonunun görüşüp hazırladığı raporlar, belediye meclis üyesi Mürvet Başıhoş tarafından okundu. Başıhoş, belediye meclis üyelerine Göcek Mahallesi kısmi yapılaşma tutanağı ile ilgili hazırlanan imar komisyonu raporu ve Günlükbaşı Mahallesi'nde bir vatandaşa ait taşınmazla ilgili imar komisyonu raporunun içeriği ile ilgili bilgilendirmede de bulundu. Toplantıda Ölüdeniz Mahallesi Ovacık Mevkii'nde imar planında park alanı tanımlı yerin, terfi merkez atık su pompa istasyonu olarak kullanılmasına imkan sağlayacak imar planı değişiklikleri oy birliği ile kabul edilirken Fethiye Belediye Başkanlığı İşletme Müdürlüğü çalışma esas ve usulleri hakkında yönetmelik taslağı ile ilgili hazırlanan diğer işler ve yönetmelikler komisyonu raporu da görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda gündem dışı olarak gündeme alınan Fethiye Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi'nin kadınlar başta olmak üzere meslek ve beceri kazandırma, ekonomi ve ticaretin geliştirilmesi hizmetlerinin daha etkin yürütülmesine yönelik olarak her 100 TL bir paya tekabül etmek üzere 100 bin TL sermaye ile ortak olunması ve Belediye Başkanı Alim Karaca'ya yetki verilmesi konuları görüşüldü. Ticaret Bakanlığı'na bağlı olarak kurulan kooperatif yetkilisi Seyhan Özgür, meclis üyelerine faaliyetler hakkında bilgi aktardı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, "bu konuda yapılacak çalışma Ticaret Bakanlığı öncülüğünde yapılmaktadır. Meclisimizde kabul edildiği takdirde Cumhurbaşkanlığı onayına sunulacaktır" ifadelerini kullandı. Bu gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi.
 

FETHİYE BELEDİYE MECLİSİNDE OY BİRLİĞİ SAĞLANDI
FETHİYE BELEDİYE MECLİSİNDE OY BİRLİĞİ SAĞLANDI
FETHİYE BELEDİYE MECLİSİNDE OY BİRLİĞİ SAĞLANDI

Bakmadan Geçme