Yapılandırmaya rekor başvuru

Yapılandırma için Fethiye'de, ilk 27 günde 10 binin üzerinde mükellef, başvuru yaptı. Şu ana kadar yaklaşık 20 milyar liranın üzerinde alacak yapılandırılırken yetkililer, başvuruların son tarih olan 31 Aralık'a bırakılmaması konusunda mükellefleri uyarıyor.

  • 1180
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Yapılandırmaya rekor başvuru
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vergi ve diğer bazı alacakların yapılandırılmasına ilişkin bugüne kadar Fethiye'de 10 binin üzreinde mükellef başvuruda bulunurken, 27 günlük süreçte 20 milyar TL'nin üzerinde alacağın yapılandırıldığı tahmin ediliyor.
17 Kasım 2020’de yürürlüğe giren 7256 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında başvurular 31 Aralık 2020'ye kadar devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, bu kanun düzenlemesine mükellefler yoğun ilgi gösteriyor.
Düzenlemeden yararlanmak için Fethiye Vergi Dairesi'ne bugüne kadar 10 binin üzerinde mükellef başvuruda bulundu. Bu kapsamda 20 milyon TL'lik yapılandırma yapılırken 31 Aralık 2020 tarihine kadar 20 binin üzerinde başvuru beklendiği öğrenildi. Fethiye'de yaklaşık 40 milyon TL'lik borcun yapılandırılmasının beklendiği de kaydedildi.
"SON GÜNÜ BEKLEMEYİN"
Kurumlar Vergisi, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), Gelir Vergisi, KYK borçları, Katma Değer Vergisi (KDV), , Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), tüm idari para cezaları, Hazine alacaklarını kapsayan vergi borçları da dahil yapılandırılabiliyor. Başvuruda bulunan vatandaşlara, borçlarını Ocak 2021’de peşin ya da 6, 9, 12 veya 18 taksitle ödemesi imkanı sunuluyor. Tercih edilen ödeme süresine göre kanunla belirlenmiş oranda bir katsayı uygulanıyor. Bu kapsamda Yİ-ÜFE tutarından yüzde 50, idari para cezalarının aslından yüzde 12,5 indirim uygulanıyor. Kanundan yararlanmak isteyenlerin, taksitle ödemeyi tercih etmeleri durumunda ilk iki taksiti süresinde ödemesi gerekiyor. Aksi halde bu kişiler, Kanunun getirdiği imkanlardan yararlanamıyor.
Yetkililer, vatandaşların son günleri beklemeden başvurularını yapmalarında yarar olduğuna işaret ederek; pandemi nedeniyle başvurularını vergi dairelerine gitmeksizin, elektronik ortamda yapmalarının kendileri ve çalışanlar açısından çok daha sağlıklı olacağını vurguladı.
 

Yapılandırmaya rekor başvuru
Yapılandırmaya rekor başvuru

Bakmadan Geçme