Yaman, 'Takipçisi olacağız' 

Akıncı Özel Eğitim Uygulama Okulu 1. Kademe ve 2. Kademe öğrencileri velileri, Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Necdet Yaman'ı ziyaret ederek okulun genel durumu ve sınıflar hakkında bilgiler aktardılar. Sorunların takipçisi olacaklarını kaydeden Yaman, 'Konuyu gerekli yerlere aktaracağız' dedi. 

  • 1424
Yaman, 'Takipçisi olacağız' 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ziyaretler hakkında değerlendirmelerde bulunan Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Necdet Yaman, velilerin Akıncı Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda ayrı bir otizm sınıfı istediklerini kaydetti. Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde kontenjanın dolu oldu olduğu için kayıt yaptırılamadığını belirten Yaman, dernek olarak bu konuların takipçisi olacaklarını ve ilgili makamlara aktarılacağını söyledi. 

Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Necdet Yaman yaptığı açıklamada, “Akıncı Özel Eğitim Uygulama Okulu 1. Kademe ve 2. Kademe öğrencileri velileri derneğimizi ziyaret ettiler. Bu ziyaretlerinde okuldaki mevcut araç gereç ve sınıflarının durumları hakkında bilgi verdiler. Özellikle otizm, down sendromu ve diğer ağır engeli olan anneler sorunlarını bizimle paylaştılar. Özellikle otizmli öğrenci velileri, Akıncı Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda ayrı bir sınıfı olmalarını istedi. Öte yandan Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde kontenjanın dolu oldu olduğunu ve kayıt yaptıramadıklarını ifade ettiler. Dernek olarak bu konunun takipçisi olacağımızı ve ilgili yerlere aktaracağımızı söyledik. Bu ziyaretimizde Muğla Büyükşehir Belediyesi Kısa Mola Evi Psikolojik Danışmanı Betül Saraçoğlu da aramızdaydı. Kendileri velilerimizi sosyolojik ve psikolojik anlamda velilerimizi bilgilendirdi” şeklinde ifadeler kullandı. 

Yaman, “Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk, otizmli çocukların okullardaki eğitimlerinin kolaylaştırılması adına personel istihdam edilebileceğini açıkladı. Yalnız bu otizmli öğrencilerde değil özellikle ağır engelli öğrencilerin yanlarında yardımcı bir personel bulunmalıdır. Bu onların eğitimini kolaylaştıracaktır. Umarım bu uygulamaya okullarımızda seri bir şekilde geçilir” dedi. 


 

Bakmadan Geçme