Yamaç paraşütü ilgi çekmeye devam ediyor

Dünyanın önemli yamaç paraşütü merkezleri arasında yer alan Fethiye Babadağ'dan, atlayışlar devam ediyor. Yerli ve yabancı turistler, hem Ölüdeniz'i gökyüzünden izlemek hem de adrenalin için yamaç paraşütünü tercih ediyor. Eylül ayı sonunda olmamıza rağmen uçuşlara yoğun bir talep olduğu ifade edildi.

  • 644
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Yamaç paraşütü ilgi çekmeye devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hava şartlarının iyi gitmesi ve Fethiye’ye gelen turist sayısı ile beraber Babadağ’dan yamaç paraşütü atlayışları devam ediyor. Manzarası ve çevre düzenlemeleri ile de beğeni kazanan 1700 pistinden yamaç paraşütü ile tandem (ikili) atlayış yapanlar, Ölüdeniz’i gökyüzünden izleme şansı buluyorlar. Atlayış öncesinde ve esnasında Kovid-19 tedbirlerine uyulduğu belirtildi. Babadağ’dan uçuş yapanların çoğunlukta Rus ve Ukraynalı olduğu belirtilirken, hareketliliğin Ekim ayı sonuna kadar devam edeceği kaydedildi. 

Yamaç Paraşütü Pilotu Murat Binici yaptığı açıklamada, “21 yıldır uçuyorum. Sezon şu anda kötü olmasına rağmen güzel… Umduğumuz gibi değil. Müşterilerimiz, Rus ve Ukrayna ağırlıklı. Genel gidişat şu anda bizim için çok güzel. Uçuş öncesinde ve esnasında pandemi kurallarına uyuyoruz. Maske ve hijyene özen gösteriyoruz” dedi. 

Sezonun biraz hareketlendiğine değinen Yamaç Paraşütü Pilotu Türker Türkoğlu, “Hükümetimizin son hamleleri ile turizmde bir hareketlenme başladı. Daha önceki yıllara göre yüzde 30’luk bir potansiyele ulaştık. Kovid-19 tedbirlerine harfiyen uyuyoruz. Araçta ve ofiste maskelerimizi takıyoruz. Ekim sonuna kadar hareketlilik devam edecek. Rezervasyonlarımız var. Salgından olumsuz etkilendik ama üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Fethiye turizmi için bütün arkadaşlarımız katkıda bulunuyor” şeklinde ifadeler kullandı.   
 

Bakmadan Geçme