Villa Cinayeti Sanığı İçin Müebbet Hapis İsteniyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Hasan A. (36), villasında birlikte alkol aldığı kadın arkadaşı Asena Ercan'ı (27) elleriyle boğarak öldürürken HasanA., olayın ardından gittiği İstanbul'da polise teslim olup, suçunu itiraf etmişti.28 Ekim gecesi Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesi'nde meydana gelen olayın ardından Jandarma villaya balkon camını kırıp girerek Asena Ercan'ın boğularak öldürülmüş vaziyette cesedi ile karşılaşmıştı. İstanbul Maltepe cezaevinde tutuklu bulunan Hasan A. için Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davada Hasan A. için müebbet hapis istendiği öğrenildi.

  • 6912
Villa Cinayeti Sanığı İçin Müebbet Hapis İsteniyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Olayla ilgili olarak Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan ilk duruşmaya tutuklu sanık Hasan A.(Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi)SEGBİS ile Maltepe cezaevinden katılıp savunma yaptı.Hasan A., Asena Ercan’ın olay günü sabah 06.00’da kalkıp rakı çıkardığını meze ile birlikte kahvaltıya başladıklarını öğleye doğru gelen mesaj üzerine tartıştıklarını anlatıp “telefonu aldım. Asena gibi yazışmaya başladım. Karşıdaki kişi güzelim yazdı, ben ne diyorsun diye küfür ettim. Karşıdaki kişi ağıza alınmayacak şeyler yazdı. Ben bu mesajları sildim. Görüşelim harçlığını da veririm şeklinde mesaj geldi. Bunun ne demek olduğunu sordum. Asena’ya bu kişiyi arattım. İsmini hatırlamadığını söyledi. ‘Asena hatırlamadın mı beni? 250 TL vermiştim sana. Yine harçlığın yoksa vereyim. Özledim seni. Hala aynı yerde mi oturuyorsun’ dedi. Asena’ya nerede oturduğunu sor dedim. Asena’da sordu. İstanbul’da oturduğu yeri söyledi. Telefonu kapattım. Tartışmamız bundan çıktı. Kendisine para verdiğimi harçlıksız bırakmadığımı söyledim. Asena’da bana ‘sen şerefli bir insansın. Gereğini yap’ dedi. Olay yerinde Asena yorganı sıktı. Benim üzerimde hiçbir tırnak izi yoktu. Onun tırnakları uzundu. Bu kız kendisini bana öldürttü” dedi. 

SANIĞIN EŞİ OLARAK BİLİYORDUM
Duruşmada tanıklık yapan F. Ö. olayın olduğu villayı başkasından kiralayıp Hasan A.’ya 1 ay kadar önce kiraya verdiğini maktulü sanığın eşi olarak bildiğini anlatarak “bana eşimle birlikte taşınacağızdedi. Daha sonra İstanbul’dan beni aradılar villanızda cinayet işlenmiş deyince eve gidip kapıyı kırıp jandarma ile beraber girdik” dedi. Duruşma ileri tarihe ertelenirken Hasan A.’nın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

TAHRİK İNDİRİMİ İÇİN YAPIYOR
FRT Televizyonuna kızının 7 Tepe Üniversite mezunu olduğunu belirten babası Suat Ercan “olay günü kızımın o insanı bıraktığını düşünüyorum. Çünkü bir yetkili bana ‘duşunu almış valizlerini toplamış gidiyormuş şeklindeydi eşyaları’ dedi. O insanı kızım bıraktığı için o insanın da geleceğini kızımın üstüne kurduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla da geleceğim artık yok deyip kızımın da olmasını istemediği için öldürdü. Seni seviyorum diyorsun öldürüyorsun. Yer yüzünde böyle bir şey var mı? Benim 4 çocuğumdan en büyük kızımdı. Bu şahsın tüm hayatını cezaevinde geçirmesi gerekir. Ağırlaştırılmış müebbet alması gerekiyor. Bu şekilde konuşmaları ile tahrik indirimi istiyor. Benimle ilgili olarak da bir kurgu yapmışlar. O kurguda oyun oynuyorlar” diye konuştu.

Sanık Hasan A.’nın avukatı Aslı Serap Ekmen ise duruşma ile ilgili herhangi bir şey söylemek istemediğini belirtti.

Villa Cinayeti Sanığı İçin Müebbet Hapis İsteniyor
Villa Cinayeti Sanığı İçin Müebbet Hapis İsteniyor
Villa Cinayeti Sanığı İçin Müebbet Hapis İsteniyor
Villa Cinayeti Sanığı İçin Müebbet Hapis İsteniyor
Villa Cinayeti Sanığı İçin Müebbet Hapis İsteniyor

Bakmadan Geçme