Vergi Dairesi Müdürü FTSO'yu Ziyaret Etti

Fethiye Vergi Dairesi Müdürü Mithat Aktar ve Müdür Yardımcısı Murat İblikçi, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nı (FTSO) ziyaret etti. 

  • 1804

Fethiye Vergi Dairesi Müdürü Mithat Aktar beraberinde Müdür Yardımcısı Murat İblikçi, Gelir Uzmanları Seçil Günay ve Mehmet Doğan Erol ile birlikte Vergi Haftası dolayısıyla 25 Şubat 2020 Salı günü Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Vergi Daire Müdürü Mithat Aktar ile beraberindeki heyeti, FTSO Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Başkan Yardımcıları Kemal Hıra, Mete Ay, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi İbrahim Erdem, FTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Fatih Tufan, Halil İbrahim Öztürk, Şevket Süreyya Gürol, Emre Başaran ve FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu karşıladı. 


Samimi bir ortamda geçen ziyarette, FTSO Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve FTSO yönetimi, Fethiye Vergi Dairesi heyetinin Vergi Haftası’nı kutladı. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “31. Vergi Haftası dolayısıyla biz de önümüzdeki günlerde sizi ziyaret edeceğiz.” dedi.   Turizm sektöründe özellikle otelciler üzerindeki vergi yükünün son dönemde arttığını vurgulayan Osman Çıralı, konaklama vergisi ve tanıtım vergisi düzenlemeleriyle zora giren sektörün Thomas Cook krizi ile daha da zor durumda kaldığını ifade etti. 


Fethiye’de vergi konusunda yaşanan kayıt dışı uygulamaların ele alındığı ziyarette Fethiye Vergi Dairesi Müdürü Mithat Aktar ve Müdür Yardımcısı Murat İblikçi özellikle evlerini yazlıkçılara dönemsel kiraya verenlerle ilgili ciddi bir çalışma olduğuna dikkat çektiler. Mithat Aktar,  2018 yılında kötü olan inşaat sektörünün 2019 yılından itibaren hareketlenmeye başladığını bunun da diğer sektörlere yansımasının olumlu olacağını ifade etti. 
Turizm başta olmak üzere Fethiye iş dünyasının içinde bulunduğu durumun ele alındığı ziyarette Fethiye Üniversitesinin gerekliliği de ele alındı. 
Ziyarette Osman Çıralı ziyaretin anısına Fethiye Vergi Dairesi Müdürü Mithat Aktar’a seramik tabak hediye etti. Ziyaret toplu fotoğraf çekimi ile sonra erdi.  
 

Bakmadan Geçme