VATANDAŞLARIN DUYARLI OLMASINI İSTEDİLER

Fethiye Hayvan Eğitim ve Destek Merkezi (HAYED) acil çağrı merkezine gelen ihbarda Çamköy Mahallesi'nde yavru bir köpeğe araba çarptıktan sonra çöpe atıldığı bildirildi. Dernek yöneticileri yavru köpeği hemen Fethiye Bölge Veteriner Kliniği'ne getirdiler. Dernek yöneticileri ve veterinerler, vatandaşların bu tür konularda duyarlı olmalarını ve ilgili yerlere haber verilmesini istediler.

  • 730
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
VATANDAŞLARIN DUYARLI OLMASINI İSTEDİLER
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Fatih Dereli'nin haberine göre; araba çarpması sonucu kafatası ve burun kemiklerinde kırıklar olduğu tespit edilen 6 aylık yavru erkek köpek, hemen tedaviye alındı. Fethiye Bölge Veteriner Kliniği Başhekimi Osman Aydın Kara, beyin kanaması geçiren yavru köpeğin, kanamasının durdurulmasının ardından ameliyata alınacağını belirtti. HAYED Başkan Yardımcısı Baha Ünsal da bu tür durumlarda vatandaşların ilgili yerlere bilgi vermesini istedi. 

HAYED Başkan Yardımcısı Baha Ünsal yaptığı açıklamada, “Derneğimizin acil hattına gelen bir ihbarla anında Çamköy Mahallesi’ne gittik. Duyarlı bir vatandaşımız bize ulaştı. Bu yavru köpek bir araba tarafından çarpılmış ve çöp kutusuna atılmış. Çöpte sesini duyanlar olmuş. Bizim isteğimiz böyle durumlarda bizlere haber versinler. Orada bırakıp gitmesinler. Bu konuyla uğraşan Fethiye Belediyesi Hayvan Barınağı, veterinerler, dernekler ve gönüllüler var. Amacımız bu hayvanı kurtarmak. Yaşatabilmek adına HAYED olarak tedavisini yaptıracağız. Bizim ricamız bu tür durumlarda duyarsız kalınmaması ve gerekli yerlere bildirilmesi” ifadelerini kullandı. 

Fethiye Bölge Veteriner Kliniği Başhekimi Osman Aydın Kara açıklamasında, “Yavru köpek buraya kaza sonucu kafa ve burun bölgesinden kanamalı olarak geldi. Tomografisini çektik. Burun kemikleri ve kafatasında kırıklar mevcuttu. Kırıkları toparladık ama bizi meraklandıran husus beyin kanaması geçiriyordu. Beynin sağ bölgesinde bir kanama olduğunu tespit ettik. Şu anda yoğun bakımda… İlk 72 saat çok önemli. Kanamayı durdurup, hayati tehlikeyi atlattıktan sonra operasyon aşamasına geçeceğiz. Şansımız çok yüksek. İnşallah sağlığına kavuşturup, tekrar hayata bağlayacağız” dedi.   

Bakmadan Geçme