Vatan Partili Ayvalı, 'HDP terör örgütüne eleman devşiriyor'

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, Fethiye ilçe örgütünde düzenlenen basın toplantısında çalışmaları ve ülke gündemi üzerine değerlendirmelerde bulundu.

  • 1805
Vatan Partili Ayvalı, 'HDP terör örgütüne eleman devşiriyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vatan Partisi Fethiye İlçe Örgütü’nde gerçekleşen basın açıklamasında Muğla İl Sekreteri Doğan Özkan, Muğla Öncü Kadın Başkanı Güzin Baş, Fethiye İlçe Sekreteri Ahmet Köse, Fethiye Öncü Kadın Başkanı Melek Sertkaya ve partililerin hazır bulunduğu toplantıda konuşan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, “30 Haziran tarihinde yaptığımız genel kurulun ardından il örgütlerimizi,ilçe örgütlerimizi ziyaret ediyor ve önümüzdekidönem çalışmalarımızı partimizin kadın örgütlerine düsen görevleri planlıyoruz. Bu bağlamda Muğla il örgütümüzü ve Fethiye ilçe örgütümüzüziyaret ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

EVLAT NÖBETİ TUTUYORLAR 
Ayvalı, “Diyarbakır’da biliyorsunuz 55 anne HDP binası önünde vatan ve evlat nöbeti tutuyorlar. Aslında bir insanlık nöbeti tutuyorlar. Biz Vatan Partisi öncü kadınları olarak bu nöbet başlar başlamaz oraya giderek, destek ziyaretinde bulunmuştuk.Talepleri net.Evlatlarımızı bize geri verin diyorlar.Kimden istiyorlar? HDP’den istiyorlar,PKK’dan istiyorlar.15 yaşında 17 yaşında çocuklar kandırılarak HDP tarafından PKK’nın dağ kadrosu olmak üzere gönderilmiş. Yani HDP, PKK’ya eleman devşirme merkezi haline gelmiş. Bir anne çıktı büyük bir değişimi başlattı.Hacire anne, HDP il Başkanlığı önünde nöbeti başladı. Evladını terörden kurtardı.O anneden güç alarak diğer annelerde birçok kentimizden yola çıkarak HDP il binasına giderek evlatlarını istediler.Biz HDP’nin PKK’nın siyasi partisi olduğunu çeşitli platformlarda ifade etmiştik. Diyarbakır annelerinin yanındayız” dedi. 

PKK SİLAH BIRAKMIŞTIR 
Ayvalı, “Türkiye tarihi bir fırsatın eşiğinde.2014 yılı baharı itibariyle yani Vatan Partisi öncülüğünde Türkiye’nin milli kuvvetlerinin Ergenekon Balyoz tertibini çökertmesiyle birlikte Silivri duvarlarının yıkılmasıyla yeni bir dönem başladı. Ergenekon ve Balyoz tertipleri ile Türk Ordusu ve Vatan Partisi hedef alınmıştı. Bu FETÖ kumpasının çökertilmesi ileözgürleşen Türk Ordusu toparlanma sürecine girdi. Hemen ardından 15 Temmuz 2016’da Amerikancı FETÖ darbesi Ordu ve Millet birlikteliği ile ezildi. Yine ardından 24 Ağustos 2016’da Fırat Kalkanı harekatıyla Amerikan koridoru yarıldı.Şimdi ise Barış PınarıHarekatı ile YPG’nin silah bıraktığı, PKK’nın silah bıraktığı; Amerika’nın geri çekildiği bir süreç yaşanmış oldu.Artık önümüzde Kandile beyaz bayrak çekme süreci vardır.  Bu süreç Amerika’nın kaybettiği Türkiye’nin kazandığı bir süreçtir.Bu derece içerisinde Türkiye Kemalist devrimini tamamlama sürecine girmiştir” diye konuştu. 

TRUMP ÖZÜR DİLEMELİDİR
Ayvalı konuşmasını şöyle tamamladı; 
“Bizi borca batıranlar,siz üretmeyin tarlalarınızı ekip biçmeyin, fabrikalarınızı çalıştırmayın diyenler Türkiye’nin başına PKK ve FETÖ’yü bela edenler aynı merkezdendir.Ülkemizin acilen bir milli hükümete ihtiyacı vardır. Türkiye’yiErdoğan’ın tek başına yönettiği bir süreç içerisindeyiz.Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile sorunların çözülemeyeceği açıktır. Türkiye ittifakına ihtiyaç vardır.Yeniden parlamenter sisteme dönüş sağlanmalıdır. Biz Vatan Partili öncü kadınlar olarak bu sürecin en önünde görev üstleniyoruz.Amerikan Başkanı Trump haddini aşan bir açıklama yapmıştır.Hiçbir devlet adamının yapamayacağı bir açıklama yapmıştır. Bu mektuba Cumhurbaşkanının bütün Türk milleti adına cevap vermesi gerekir.Amerikan başkanının özür dilemesi zorunludur.”
 

Bakmadan Geçme