Uysal ''Genelgede Zor Bir Madde Yok''

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 129 maddeden oluşan ''Türkiye'nin Sağlıklı Turizm Sertifikasyon Programı''nı açıklarken Fethiye Otelciler Birliği Başkanı (FETOB) Bülent Uysal ' tesisini açmak isteyenlerin yükümlü olduğu genelge yayınlandı. Bu genelge hijyen konusunda maksimum müşteri ve personel güvenliğini sağlayacak. Otellerin açılışı Haziran sonu gerçekleşecek ümidindeyim' ifadelerini kullandı.

  • 2118
Uysal ''Genelgede Zor Bir Madde Yok''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tüm dünyada ve ülkemizde etkili olan Koronavirüs nedeniyle turizmde konaklama tesislerinde Kontrollü Normalleşme Genelgesi açıklanırken Sağlıklı Turizm Sertifikası yani Hijyen Belgesi alan tesisler, müşteri ve personel güvenliğini sağlayacak. Fethiye Otelciler Birliği Başkanı (FETOB) Bülent Uysal, açıklanan genelgeyle ilgili olarak bir değerlendirmede bulunurken “Otelini açmak isteyenlerin yükümlü olduğu bir genelge yayınlandı. Bu genelge hijyen konusunda maksimum müşteri ve personel güvenliğini sağlayacak, sağlıklı bir ortam oluşturmak amacıyla Bilim Kurulu’nun da desteğiyle yayımlanmış bir genelge. Gayet olumlu buluyoruz, çok zor maddelerimiz yok. Zaten konaklama tesislerinin pek çoğunun yaptığı hususlar bunlar” dedi.
HİJYEN BELGESİ ZORUNLU DEĞİL AMA FAYDALI
Fethiye Otelciler Birliği Başkanı (FETOB) Bülent Uysal “Hijyen belgesi almak zorunda değiliz. Ancak Bakanlığımızın açıklamış olduğu genelgeye uymak zorundayız. Hijyen sertifikası çok daha detaylı bir sertifika. Bu sertifika daha önce uluslararası geçerliliğe sahip acentalara otelimizi pazarlamak isterse almakla yükümlü olduğumuz, uluslararası anlamda geçerli olacak bir sertifika. Bu sertifikayı almak, otelinizi uluslararası alanda pazarlamak anlamında çok faydalı olacak. Tüm tesislerimiz bu belge için başvurabilirler. Turizm Bakanlığı’na bağlı olsun, belediye belgeli olsun tüm tesislerimiz hijyen sertifikasıyla alakalı başvuruda bulunabiliyorlar. Bu belgeyi alan firmalar Turizm Bakanlığı’nın hazırlamış olduğu internet sitesinde güvenli tesis olarak yer alacak. Pazarlama açısından işimizi kolaylaştıracak bir sertifika. Alabilen tesislerimizin almasını tavsiye ediyorum” dedi. “Sertifika ücretinin fiyatı henüz belirlenmiş değil” diyen Uysal “ Bu belge, Turizm Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu uluslararası güven sağlayan firmalar tarafından verilen bir belge. Bu firmaların bu hafta Turizm Bakanlığı tarafından açıklanmasını bekliyoruz. Belge ücreti şu an için belli değil, önümüzdeki hafta içinde belli olacak. O yüzden sertifikayla alakalı birkaç gün daha beklemek zorundayız” diye konuştu.
AÇIK BÜFEDE SUNUM DEĞİŞİKLİĞİ 
“Yerli ve yabancı turistlerin tesislerde en çok rağbet ettiği açık büfe hizmetlerinde sosyal mesafe ve hijyen, sunumu değiştirdi” diyen Uysal “Açık büfe hizmetlerimiz, otellerimizde devam edecek ancak sunum şeklimiz değişiyor. Büfelerimizin önünde şeffaf paravanlar olacak. Yemeği hijyenik halde tutmak için bir bariyer yapmak durumundayız. Açık büfelerden kendimiz yemek alamıyoruz. Otel personelimiz yemeğin sunumunu yapacak” şeklinde konuştu.
HAVUZLAR İÇİN YENİ GENELGE 
Uysal “Şu an İç İşleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye göre havuzlar kapalı. Önümüzdeki günlerde havuzların açılmasıyla alakalı yeni bir yönetmelik hazırlanacağını bekliyorum. 1,5 metrelik sosyal mesafe kuralına uyarak otellerimizde şezlong düzenlemesi yapacağız”dedi.
HAMAM VE SPA İÇİN HİJYEN SERTİFİKASI ŞARTI 
Fethiye Otelciler Birliği Başkanı (FETOB) Bülent Uysal “4 ve 5 yıldızlı tesislerin olmazsa olmazı hamam ve spalar, hijyen sertifikası almayan işletmelerde kapalı olacak. Hijyen sertifikası alan tesislerimiz hamam, sauna, spa merkezlerini açabilecekler. Müşteriler bu hizmetlerden otel yönetimi tarafından belirlenmiş süre kadar faydalanabilecekler. Spor ve fitness salonlarında da her kullanım sonrası gerekli hijyenik ortam sağlanacak şekilde temizlik yapıldıktan sonra kullanıma açılacak” dedi. 
ÇOCUK OYUN ALANLARI KAPALI
Otellerde çocuk oyun alanlarının hijyen sertifikası alınmış olsa bile kapalı olacağını belirten Uysal “Sadece otellerin değil tüm ülke genelindeki oyun park alanlarımız kapalı. Bu pandemiye karşı alınan tedbirlerden bir tanesi. Aynı zamanda maalesef otellerde çocuk oyun alanları kapalı olacak. Hijyen sertifikası alsanız da almasanız da bu alanlar kullanıma açılmayacak. Otellerimizdeki voleybol, basketbol sahaları ile tenis kortlarının kullanımıyla ilgili her hangi bir kısıtlama yok. O yüzden müşterilerimiz hijyenik ortamı sağlamak koşuluyla bu alanlarımızdan yararlanabilirler” şeklinde konuştu.

Uysal ''Genelgede Zor Bir Madde Yok''
Uysal ''Genelgede Zor Bir Madde Yok''
Uysal ''Genelgede Zor Bir Madde Yok''
Uysal ''Genelgede Zor Bir Madde Yok''
Uysal ''Genelgede Zor Bir Madde Yok''

Bakmadan Geçme