Utku Yücedağ: 'Takım olarak önemli bir başarı yakaladık'

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor'un önemli isimlerinden Utku Yücedağ, Türk basketbol camiasının etkili platformlarından birisi olan basketfaul.com internet sitesine röportaj verdi. Utku Yücedağ röportajda özel hayatı, basketbol yaşamı ve Lokman Hekim Fethiye Belediyespor'a dair görüşlerini paylaştı.

  • 5164
Utku Yücedağ: 'Takım olarak önemli bir başarı yakaladık'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesi Muhabiri Fatih Dereli'nin haberine göre; Bu sezon çıktığı 23 maçta 18,8 dakika, 6,9 sayı, 5,5 ribaunt ortalamalarını tutturan oyuncumuz halen İTÜ Makine Mühendisliği'nde son sınıfta eğitimine devam ediyor.

Utku Yücedağ, “Antrenörümüz Alkım Ay transfer sürecinde bana çok güvendiğini, kafasındaki takımda beni görmek istediğini belirtti. Bu teklifin kendimi kanıtlamak için iyi bir fırsat olduğunu düşündüm. Antrenörümün bana bu kadar güvenmesi Fethiye’yi tercih etmemdeki en büyük etkenlerden biriydi. Bu sezon takım olarak gerçekten çok önemli bir başarı yakaladık. Ben de sezon başında takıma çok iyi katkı verdim, lige iyi başladım. Ama sezon içinde bazı iniş çıkışlarım oldu. Sezon başındaki performansımı bütün sezona yayamadım. Ancak sezonun ikinci yarısında bunu düzeltmeye başladım. Zaten çok iyi gidiyorduk ve benim performansım düşükken de takım olarak iyi oynayıp kazanıyorduk” ifadelerini kullandı.

BASKETBOL KADAR MÜHENDİSLİĞİ DE SEVİYORUM

2018-2019 sezonunda Mamak Belediyesi ile yakaladığı çıkışı bu sezon Lokman Hekim Fethiye Belediyespor formasıyla devam ettiren Utku Yücedağ, sezonun ikinci haftasında Petkim ile Fethiye’de oynanan maçı 21 sayı ve 12 ribaunt ile tamamlayarak sezondaki en iyi istatistiğini yakaladı.

Hem basketbolu hem de mühendisliği sevdiği için ikisini birden götürmeye çalışan Utku Yücedağ, “Belki de basketbolda hedeflediğim kadar ilerleyemememin sebebi eğitim hayatım olabilir. Kütüphane, idman ve okul arasında çok yoğun seneler geçirdim ve oldukça zorlandım. Sporu sevdiğim kadar mühendisliği de çok sevdiğim için bir seçim yapmak istemedim. Bu yüzden okuluma yakın kulüplerden başka bir yere gitmeyi düşünmedim. Derslerim fazlasıyla zorlarken başka türlü başa çıkamazdım. Özellikle Mamak Belediye’ye gelmeden önceki iki sene çok yoğun bir tempo yaşadım. Günde 4-5 saat ortalama uyuyabiliyordum ama iki taraftan da vazgeçmedim. İTÜ’de şu an 4. sınıftayım. İki yıldır okulu dondurup sadece basketbola şans vererek neler yapabileceğimi görmek istedim. Bu yaz döneminde okulum kalan derslerimi alma imkanı tanırsa mezun olup diplomamı almak istiyorum” dedi.

LOKMAN HEKİM FETHİYE BELEDİYESPOR DOĞRU TERCİH

Utku Yücedağ, “2019-2020 sezonu başlarken Mamak’taki çıkışımın üstüne koymak ve basketbolda ne kadar ileri gidebileceğimi görmek için doğru kulübü seçmem gerekiyordu. Bu anlamda, Lokman Hekim Fethiye Belediyespor ile anlaşarak kariyerim için en doğru tercihi yaptığımı söyleyebilirim. Başantrenörümüz Alkım Ay transfer sürecinde bana çok güvendiğini ve kuracağı takımda görmek istediğini belirtti. Benim pozisyonumda başka transfer de yoktu. Kendimi kanıtlamam için iyi bir fırsat olarak gördüm. Alkım hocanın bana bu kadar güvenmesi Fethiye'yi tercih etmemdeki en büyük etkenlerden biriydi. Bu sene takım olarak gerçekten çok iyi bir başarı yakaladık. Ben de sezon başında takıma çok iyi katkı verdim, lige iyi başladım. Ama sezon içinde inişlerim ve çıkışlarım da oldu. Sezon başındaki performansımı aslında tüm sezona yayamadım. Neyse ki zaten takım olarak çok iyi gidiyorduk ve benim performansım düşükken de iyi oynayıp kazanmaya devam ettik ve şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olmayı başardık” diye konuştu.

Utku Yücedağ: 'Takım olarak önemli bir başarı yakaladık'
Utku Yücedağ: 'Takım olarak önemli bir başarı yakaladık'
Utku Yücedağ: 'Takım olarak önemli bir başarı yakaladık'
Utku Yücedağ: 'Takım olarak önemli bir başarı yakaladık'
Utku Yücedağ: 'Takım olarak önemli bir başarı yakaladık'

Bakmadan Geçme