Ülkü Ocakları'ndan Kadına Şiddete Hayır Açıklaması

Fethiye Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Salman Yellice Antalya İli'ne bağlı Döşemealtı İlçesi'nde Ülkü Ocakları Döşemealtı İlçe Başkanlığı Yöneticileri'nden Hayriye Aylin Alkutay'ın eski eşinin saldırısı sonucu hayatını kaybetmesi nedeni ile bir basın açıklaması yayınladı.

  • 607
Ülkü Ocakları'ndan Kadına Şiddete Hayır Açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Antalya İli’ne bağlı Döşemealtı İlçesi’nde Ülkü Ocakları Döşemealtı İlçe Başkanlığı Yöneticileri’nden Hayriye Aylin Alkutay’ın eski eşinin saldırısı sonucu hayatını kaybetmesi nedeni ile Fethiye Ülkü Ocakları Başkanı Salman Yellice yayınladığı mesajında “Resulü Ekrem (s.a.v.) veda hutbesinde şöyle buyuruyor:“Kadınlar size Allah’ın emanetidir”
İslam dini, cahiliyyenin kadına çizdiği hakir ve perişan rolü reddetmiş ve kaldırmıştır. Kadınları şerefli ve kıymetli mevkiine yükseltmiştir. Kur'an-ı Kerim'in 4. suresi olan Nisa Suresi'nin varlığı da kadının medeni haklarının korunmuş olmasına dair İslam dininin bu husustaki tavrını göstermektedir. Zihniyeti ve tiyniyeti cahiliyye döneminde kalmış, insan sıfatına büründürmeye dahi utandığımız canilerin sebebiyet verdiği dayak yiyen ya da vahşice öldürülen kadınlarımıza karşı yapılanlarla esefle karşılaşmaktayız. Bu durum şüphesiz ki, bizlerde büyük bir rahatsızlığa neden olmaktadır.
Kurtuluş Savaşı’mızda cephede kahramanca savaşan kadınlarımız, modernleşen çağımızda daha mücadeleci bir ruha sahip olması gerekirken günümüzde şiddete maruz kalarak sindirilmekte ve toplumda hak ettiği yeri tam olarak bulamamaktadır. 
Fiziksel şiddet başta olmak üzere cinsel, psikolojik ve ekonomik şiddet kadınlarımıza uygulanmakta, bu durum da toplum hayatında büyük yaralar açmaktadır. Kadın, ailenin, devletin ve milletin temel taşı, gelişmenin ve çağdaş bir medeniyet olabilmenin en önemli unsurudur. Kadın, insanlık onurunun başlangıç noktası, her eksiğin tamamlayıcısıdır. Kısacası kadın, bir cinsiyet değil dünyadaki tüm güzelliklerin kaynağıdır. Tarihimizin her döneminde kadın baş tacı edilmiş, topluma yön veren ana rehber olmuştur. Türk milletinin kadına verdiği önem bu kadar büyük ve açık olduğu halde kadına şiddet vakalarını duymak, kadını şiddetle beraber anmak yüreklerimizde tarifi imkansız yaralar açmaktadır.
Son olarak Antalya Döşemealtı’nda meydana gelen vahşi cinayet özellikle Ülkü Ocaklarımızı ve tüm Türk Milleti’ni yasa boğmuştur. Ülkü Ocakları Döşemealtı İlçe Başkanlığı yöneticilerinden Hayriye Aylin ALKUTAY kardeşimiz eski eşi tarafından uğradığı menfur saldırı sonucu geride 2 çocuğunu bırakarak hayatını kaybetmiştir. Genel Başkanımız Sayın Ahmet Yiğit YILDIRIM da “Yaşanan vahşeti gerçekleştiren insan müsveddesinin en ağır cezayı alması için hukuki sürecin bizzat takipçisi olacağız” diyerek hayattan koparılan ülkücü kardeşimiz nezdinde katledilen kadınların isyanımız olduğunu bir kez daha ifade etmiştir.
Bu vesile ile Liderimiz Sayın Dr. Devlet BAHÇELİ’nin de “Kadın annedir, kadın eştir, kadın yuvadır, kadın insandır, ailenin temel direğidir. Kadın; toplumun aynası, geleceğimizin ümit ateşidir. Kadın elinin değdiği yerde, kadının olduğu her zeminde fedakarlık vardır, sağduyu ve sabır hakimdir.” sözleriyle ifade ettiği üzere Fethiye Ülkü Ocakları olarak kadınlara karşı azami değer ve özeni göstereceğimizi, son ana dek kadına karşı her türlü şiddet ve vahşetin karşısında dimdik duracağımızı ifade eder, alçakça ve vahşice hayattan koparılan tüm kadınlarımıza Yüce Allah’tan rahmet dileriz" dedi.

Ülkü Ocakları'ndan Kadına Şiddete Hayır Açıklaması

Bakmadan Geçme