Türk Kızılay'ı 153 yaşında

Fethiye'de Türk Kızılay'ın 153. kuruluş yıl dönümü dolayısı ile çelenk koyma töreni yapıldı.

  • 541
Türk Kızılay'ı 153 yaşında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1868 yılında kurulan Türk Kızılay’ı Yardım Kuruluşu 153. yıl dönümünde çelenk sunma törenine Fethiye Kızılay Şube Yöneticileri ve gönüllüler katıldı. Kızılay’ın kapılarının sonuna kadar açık olmasını vurgulayan Türk Kızılay’ı Fethiye Şube Başkanı Burhanettin Tuna, “Türk Kızılay’ın 153. yıl dönümünü kutuluyor, hayırlara vesile olmasını ve bu kapının sonuna kadar açık olmasını temenni ediyorum” dedi. 

153. YAŞI KUTLU OLSUN
Türk Kızılay’ı Fethiye Şube Başkanı Burhanettin Tuna, “11 Haziran 2021 bundan 153 yıl önce 11 Haziran 1868 yılında Türk Kızılay’ı kurulmuş ve bugünümüze kadar şerefli hizmetler yapmış bir kurum. Bugüne kadar hizmet yapmış, yöneticiler, başkanlar ve gönüllülere Allah’tan rahmet diliyoruz. Sağ olanlara hayırlı uzun ömürler diliyoruz. Bende ekibim ve yönetim kurulu üyelerim ile birlikte bu kutsal çatı altında hizmet etmekten ve görev yapmaktan şeref duyuyorum. Bu vesile ile Türk Kızılay’ın 153. yıl dönümünü kutuluyor ve hayırlara vesile olmasını ve bu kapının sonuna kadar açık olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu. 

KURBAN BAĞIŞLARI BAŞLADI
Türk Kızılay’ı her yıl olduğu gibi bu yılda hem yurtiçin de hem de yurtdışında birçok ülkede kurban bağışının başladığını belirten Başkan Tuna, “Türk Kızılay’ı her yıl olduğu gibi bu yılda hem yurtiçin de hem de yurtdışında birçok ülkede kurban kesecek ve kurban bağışı almaya başladı. Bu yıl kurban fiyatlarımız yurtiçi ve yurtdışı tek fiyat 1050 TL olarak belirlendi. Şimdiden kurban bağışı yapmak isteyen gönüllülerimize duyurulur. Kurban bağışlarını kabul etmeye başladık, dün itibari ile bağışlar gelmeye başlandı. Şubemiz ve telefonlarımız açık bağış yapmak isteyen vatandaşlarımızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ KIZILAYDAN YARDIM
Türk Kızılay’ı Fethiye Şubesi özellikle pandemi süreci ve Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmadı. Nakdi ve gıda yardıma olmak üzere birçok ihtiyaç sahibine el uzattı. 250 aileye 500’er TL nakdi yardım, 85 aileye alışveriş çeki ve bin 300 aileye gıda yardımı yapıldı. 
Ayrıca yetim ve öksüz 60 çocuk bayram dolayısıyla giydirildi. Ramazan ayı nedeni ile 3 bin 500 Adet pide ve 2 bin 600 adet su dağıtımı gerçekleştirildi. Türk Kızılay’ı Fethiye Şubesine destek veren bağışçılara teşekkür ziyaretleri gerçekleştirildi. 

Türk Kızılay'ı 153 yaşında
Türk Kızılay'ı 153 yaşında
Türk Kızılay'ı 153 yaşında

Bakmadan Geçme