Fethiye'de aşılamada 45 yaş yoğunluğu yaşanıyor

Ülke genelinde 45 yaş ve üzeri vatandaşlar için aşılama dün itibari ile başladı. Sırası gelen 45 yaş ve üstü vatandaşların Fethiye Devlet Hastanesine akın etmesiyle yoğunluk oluştu.

  • 2534
Fethiye'de aşılamada 45 yaş yoğunluğu yaşanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Koronavirüs salgınına karşı toplumsal bağışıklık kazanılması için uygulanan aşı programında 45 yaş ve üzeri vatandaşların aşılanmaları Fethiye’de de yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Aşı hakkı gelen vatandaşlar Fethiye Devlet Hastanesi koridorlarında uzun kuyruklar oluşturdu. 
Aşılama sırası gelen 45 yaş ve üstü vatandaşların hastanelere akın etmesiyle yoğunluk oluştu. Koronavirüs salgınına karşı toplumsal bağışıklık kazanılması için uygulanan aşı programında 45 yaş ve üzeri vatandaşların aşılanmaları Fethiye’de de yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Aşı hakkı gelen vatandaşlar Fethiye Devlet Hastanesi koridorlarında uzun kuyruklar oluşturdu. Sabah başlayan yoğunluk, akşam saatlerinde artarak devam etti. Hastanelere ve sağlık ocaklarına gidenler, hızlıca formları doldurup randevularını alarak, aşı odalarına girebilmek için bekledi. Fethiye Devlet Hastanesinden edinilen bilgilere göre, aşı sırası gelen vatandaşların büyük talep oluşturdukları belirtildi. Aşılamada normal seviyelerin üstüne çıkıldığını, günlük 1500 ila 2000 kişinin aşılandığı kaydedildi.
Öte yandan Sinovac veya Biontech marka aşıyı 45 yaş ve üzeri vatandaşlar, aile hekimlikleri ya da hastanelerden randevu alarak tercih ettiği aşıyı olabilecek. Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gelecek pazartesiden itibaren de 40 yaş ve üzeri vatandaşların aşı programına dahil edileceğini söyledi.
 

Fethiye'de aşılamada 45 yaş yoğunluğu yaşanıyor
Fethiye'de aşılamada 45 yaş yoğunluğu yaşanıyor

Bakmadan Geçme