TURİZMCİLER KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNİN DEVAM ETMESİNİ İSTİYORLAR

Türkiye'de ve tüm dünyada etkili olan korona virüsü salgını nedeniyle devletin çeşitli sektörlerde faaliyetlerin devam etmesi için sağladığı kısa çalışma ödeneği ve diğer desteklerin önümüzdeki 3 aylık dönemde de devam etmesi isteniyor. Fethiye ve bölgede en çok turizmcilerin yararlandığı kısa çalışma ödeneği ve diğer desteklerin turizm sektörünün canlı tutulması için faydalı olacağı belirtildi. Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal, 'Kısa çalışma ödeneği almaya hak kazanamayan çalışanlarımız için de devletimizden yardım bekliyoruz' dedi. 

  • 1167
TURİZMCİLER KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNİN DEVAM ETMESİNİ İSTİYORLAR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de sağlıklı turizm sertifikası alan otelleri ziyaret eden FETOB Başkanı Bülent Uysal, gazetecilerin sorusu üzerine, “Biz FETOB olarak ve Türkiye Otelciler Birliği olarak işletmelerini açamayacak durumda olan üyelerimiz için hükümetimizden kısa çalışma ödeneği olsun, ayrı yardımlar olsun destek bekliyoruz. Kısa çalışma ödeneği almaya hak kazanamayan çalışanlarımız için de devletimizden yardım bekliyoruz. Bu sürecin olumlu bir şekilde sonlanmasını istiyoruz ama hala pandemi sürecindeyiz, neler yaşayacağımızı bilmiyoruz. Bu sürecin uzaması halinde devletimizin destek vermesini bekliyoruz. 1 Temmuz itibariyle Ukrayna’dan Dalaman’a uçuşlar başlıyor. Yaklaşık 16 bin koltuk üzerine planlanıyor. Bu bölgemiz adına sevindirici bir haber. İngiltere ve Almanya için belirsizlik var. İngiltere için söylenen 15 Temmuz tarihi dışında İngiliz Hükümeti 31 Ağustos tarihi veriyor. Dışişleri ve Turizm Bakanlıklarımız bu tarihleri öne çekmeye çalışıyor. Bizim öncelikli temennimiz ülkemizde bu salgın hastalığın son bulması. Havaalanlarından gelen yabancı misafirler gerekli ölçümler yapılarak ülkemize kabul edilecekler. İnşallah her şey güzel olacak. Fethiye’ye tatile gelecek misafirlerimizden sosyal mesafe kurallarına uymalarını talep ediyoruz. Daha sonrasında onları sağlıklı bir şekilde evlerine yolcu etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

ÇALIŞANLARIMIZI İŞTEN ÇIKARMADIK 
TUI SensatoriResort Barut Fethiye Genel Müdürü Ekrem Hepeyilerde “Biz tesisimizin Residance kısmını 2.dalga durumu olsa bile kapatmayı düşünmüyoruz. Şu an tüm personelimiz çalışıyor, bu süreçte hiçbir çalışanımızı işten çıkartmadık. Kısa çalışma ödeneklerinin mutlaka devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Aksi takdirde çalışanlarımız mağdur olacaktır. Biz Temmuz ve Ağustos ayında da yüzde 90-yüzde 100 doluluk oranlarını göremeyeceğimizi düşünüyoruz. Bu yüzden devletin de turizm sektörünü desteklemesi gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu. 
 

Bakmadan Geçme