TURİZMCİLER, 'İNGİLTERE'NİN AÇIKLAMASI BİZİ ÜZDÜ'

İngiltere'nin 3 Ekim'den itibaren Türkiye'ye gidecek vatandaşları için dönüşte karantina zorunluluğu getirmesi, Fethiyeli turizmcileri şok etti. Turizmciler, tur operatörlerinin 15 Kasım'a kadar güvence verdiğini ancak bu kararla üzüntü duyduklarını ifade ettiler.

  • 2101
TURİZMCİLER, 'İNGİLTERE'NİN AÇIKLAMASI BİZİ ÜZDÜ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ölüdeniz'de yıllardır turizm sektöründe yer alan ve Otelciler Birliği yönetim kurulu üyesi olan Yasin Özdemir "İngiltere'nin kararına oldukça üzüldük. Hem biz hem de küçük esnaf iki aydan bu yana güzel bir sezon geçirmiştik. Sezonu iyi kapatmak istiyorduk" ifadelerini kullandı.
Özdemir  “Uzun yıllardan beri turizm ile uğraşıyoruz. Geçen sezonun sonundaki sıkıntılardan üzerine bir de pandemi yaşadık. Kötü bir sezona başladık. Sezonun son 2 buçuk ayını güzel geçirdik. Hem biz hem de küçük esnaf için güzel bir sezon geçirdik. Fakat beklemediğimiz bir sonuçla karşılaştık. Beklemediğimiz bir karardı. Tedbirlerin iyi bir şekilde alınmış olduğu bölgemizde vaka sayıları da azdı. Fakat İngiltere’nin aldığı bu karar bizi üzdü. Bu yüzden de sezonu erken kapatmak zorunda kalacağız. Çalıştığımız, İngiliz turist yoğunluğunun yüksek olduğu dönemlerde Ölüdeniz’de güzel işler yapıldı. Bunun devam etmesini umut ediyorduk ama sanırım 2-3 hafta sonra sezonu kapatmış olacağız” diye konuştu.
BU KARAR POLİTİK BİR HAMLE
Ölüdenizli turizmci Ünsal Erişgen ise "3 ay çok güzel geçti. Bir ay daha iyi beklenti içindeydik. Umarım İngiltere kararını düzeltir" dedi. Erişgen “Turizme her sene Nisan ayında başlıyoruz. Maalesef bu sene Nisan, Mayıs ve Haziran aylarını kayıp olarak tamamladık. Haziran’ın sonuna kadar elemanlarımızın maaşlarını ödemekte zorluk yaşadık. Ödemelerimi kredilerden karşılayarak yapabildim. Ben bütün ekibi topladım ve ‘bu sezon kimse benden askeri ücret beklemesin, böyle giderse kazandığımızı paylaşacağız’ dedim. Allah’a şükür bayramın 2. günü itibari ile işlerimiz düzeldi. Bu geçtiğimiz 3 ay çok iyi gitti ama şu aşamada İngiltere’nin aldığı karar hepimizi tedirgin etti. Umuyorum en kısa zamanda bu karar geri çekilir. Çünkü Mayıs- Haziran ayında gelmesi gereken İngiliz misafirlerimiz pandemi nedeniyle gelemediler. Şu anda grup halinde gelecek olan misafirlerimiz umuyorum rezervasyonlarını iptal etmezler. Umarım İngiltere hükümeti de vatandaşlarının tatil yapma imkanını engellemez ve en kısa zamanda bu yanlıştan vazgeçilir. Tahmin ediyorum ki bu karar politik bir hamle olarak yorumluyorum. Biz insanların streslerini atmak için tatil yapmaları gerektiğini düşünüyoruz. İngiliz turistlerin tatillerini böyle cennet gibi bir yerde değerlendirmeleri ülkemizin ve bizlerin maddi acıdan kazanç elde etmesine olanak sağlar. Turizm bütün sektörlerin güç kaynağı… Umuyorum sezonu 1 ay daha uzatabilir ve sezonu iyi bir kazançla kapatabiliriz” dedi.
 

Bakmadan Geçme