UYSAL, ''KARARIN DEĞİŞTİRİLMESİNİ İSTİYORUZ''

İngiltere hükümetinin Türkiye'ye seyahat edecek vatandaşları için dönüşte 14 günlük karantina zorunluluğu getirmesi, Türkiye'deki turizmcileri hayal kırıklığına uğrattı. Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, kararın hayal kırıklığı yarattığını belirterek ' Bu karar bizi çok şaşırttı. Otelciler olarak Ekim ayında ciddi bir beklentimiz vardı' ifadelerini kullandı.

  • 1605
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
UYSAL, ''KARARIN DEĞİŞTİRİLMESİNİ İSTİYORUZ''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İngiltere hükümetinin Türkiye'ye seyahat edecek vatandaşları için dönüşte 14 günlük karantina zorunluluğu getirmesi, Türkiye'deki turizmcileri hayal kırıklığına uğrattı. Fethiye'deki turizmciler, Kasım ayına kadar olumlu bir beklenti içindeydiler. Pandemi nedeniyle yüzde 70 kapasiteyle açık olan tesisler, iki ay boyunca yüzde 90 doluluk oranıyla müşterilerine hizmet verdi. Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, İngiltere hükümetinin Türkiye'ye seyahat edecek vatandaşları için kısıtlama getirmesine üzüldüklerini belirtti. 
KOLTUK ALANLAR GELEBİLECEK
Uysal "İngiltere'nin almış olduğu kararla hepimiz hayal kırıklığına uğradık. Ülkemizdeki sayılar gayet normaldi, özellikle ilçemizdeki sayılar gayet düşüktü. Ama buna rağmen İngiliz müşterilerimizin dönüşüyle ilgili 14 gün karantina kararı alınması hepimizi üzdü. Birçok tesisimiz, İngiltere'nin hava koridorunu açmasıyla hizmet yapmaya başlamıştı. Bu karar maalesef olumsuz yönde bölgemizi etkileyecektir. Çünkü tesislerimizin Ekim'in 15-20'sine kadar ciddi bir doluluk oranı vardı. Bu doluluklar, bu karardan sonra nasıl olacak göreceğiz. Tur operatörleri veya misafirlerimiz 14 günlük karantinada kalmak istemeyip hemen ülkelerine mi dönecekler ya da tatillerine devam mı edecekler hep beraber yaşayıp göreceğiz.  Tur operatörleri, paket tur müşterilerini şu anda ülkemize getirmiyorlar. Yarından itibaren hiçbir paket tur müşterisi gelemeyecek ülkemize. Ama sadece koltuk almış müşterilerimiz yine ülkemize gelebilecekler. İngiltere hükümeti her perşembe günü toplanıp seyahat kısıtlaması ile ilgili karar alıyor. Ümidimiz, vaka sayılarının az olduğu diğer turizm beldelerine olan seyahat kısıtlamalarını İngiltere'nin kaldırması yönünde. İngiltere, önümüzdeki günlerde böyle bir karar alabilir. Sayın bakanımız da çok aktif, kendi mevkidaşıyla girişimlerde bulunur. Pandemi sürecinin başından beri bakanlarımız ülke turizmine ciddi destek verdiler. Bu süreç de inşallah onların da desteğiyle aşabileceğimizi düşünüyoruz. Türkiye'de diğer illerde vaka sayısı yüksek olabilir ama turizmin olduğu bu bölgelerde özellikle otelcilerin almış olduğu tedbirler en üst seviyede. Bundan dolayı bölgemizde çok sayıda vaka görülmedi. Bu karar bizi çok şaşırttı" ifadelerini kullandı.
CİDDİ BEKLENTİMİZ VARDI
Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal "Otelciler olarak Ekim ayında ciddi bir beklentimiz vardı. İngiltere hava koridorunu açmıştı. Ardından 1 Temmuz itibariyle, Ukrayna, Polonya, Rusya, Almanya uçuş yasaklarını kaldırmıştı. Bu ülkelerin hava koridorları hala açık ve misafirlerimiz hala var. Açılan tesislerimizde Temmuz'un 15'inden Ağustos ayına kadar doluluk yaşamıştık. Özellikle 28 Temmuz'da İngiltere'nin İspanya'ya uçuş yasağı getirmesiyle Türkiye'ye ciddi bir talep oldu. Ancak geçirdiğimiz çok güzel 2 aydan sonra İngiltere'nin aldığı karar bizleri üzdü. Biz en az bir ay daha devam etmek istiyorduk. Gelen misafirlerimiz övgüyle bizim aldığımız önlemlerden bahsediyor. İnşallah önümüzdeki hafta toplandıklarında İngiltere kararını değiştirir" diye konuştu.

Bakmadan Geçme