Topateş, 'Fethiye'nin kaderi ile oynanıyor'

ING Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden Lokman Hekim Fethiye Belediyespor'un Genel Sekreteri Yavuz Topateş, 19. haftadaki Galatarasay deplasmanı ve önümüzdeki hafta Fethiye'de oynanacak olan Ormanspor maçı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Topateş, 'Ormanspor maçını mutlaka kazanıp, ligin kalan maçlarında da direnebildiğimiz kadar direneceğiz' dedi.

  • 1700
Topateş, 'Fethiye'nin kaderi ile oynanıyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Galatasaray maçının ligde kalmaları açısından öneminin büyük olduğunu dile getiren LH Fethiye Belediyespor Genel Sekreteri Yavuz Topateş, bu maçı hakem hatalarından dolayı kaybettiklerinin altını çizdi. Ormanspor maçının ligde ya devam ya da tamam maçı olduğunu belirten Topateş, Ormanspor maçını kazanıp, ligin kalan maçlarında da ellerinden gelen direnci göstereceklerini söyledi. 

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’un Genel Sekreteri Yavuz Topateş yaptığı açıklamada, “Bursa deplasmanından sonra Galatasaray deplasmanı ligde kalmamız için son derece önemliydi. Bursa maçını takip edenler hatırlayacaktır. Son 1 dakikada önemli hakem hataları yüzünden alabileceğimiz maçı kaybettik. Adeta maçı bizim elimizden alıp, Bursaspor’a hediye ettiler. Galatasaray maçı da aynı şekilde başa baş geçti. Maçın son 20 saniyesinde yaptığımız atakta 3 atışlık faul söz konusuydu ama verilmedi. Bizler yönetim olarak artık bu ligde istenmediğimizi düşünmeye başladık. Galatasaray üçüncü başantrenörü ile oyuna devam ediyor. Biz takım olarak sürekli oyuncu ve koç değiştirebilecek bir ekonomik yapıya sahip değiliz. Menajerler daha ziyade sürekli oyuncu ve koç değiştiren takımlar istiyorlar. Bu sayede para harcatarak bu paralardan pay almak istiyorlar. Kendi kazançlarını gözeten insanlar. O yüzden bizi çok sevmiyorlar. Bursa ve Galatasaray maçını sadece hakem hatalarına bağlayamıyorum” diye konuştu. 

Maçın ardından yönetim kurulu olarak toplandıklarını anlatan Genel Sekreter Topateş, “Maçtan sonra yönetim kurulu olarak acil bir toplantı yaptık. Federasyondaki yetkili mercilerle iletişime geçtik. Federasyonun en yetkili kişileri bize hak verdiklerini, Fethiye’nin kaderi ile oynandığını, bundan dolayı da özür dilediklerini belirttiler. Kendi evimizde oynayacağımız Ormanspor maçı bizim tamam mı, devam mı maçı. Kaybetme olasılığını aklıma getirmek bile istemiyorum. Ormanspor maçını mutlaka kazanıp, ligin kalan maçlarında da direnebildiğimiz kadar direneceğiz. Bize Ankara ve İstanbul’dan baktıklarında Anadolu’dan filizlenmeye çalışan bir takım olarak değil de, vur ağzına lokmasını al şekilde bakıldığını düşünüyoruz. Türkiye’de basketbolun neden ilerleyemediğini ve dış ülkelere kıyasla neden en dipte olduğumuzu anlıyoruz. Bu zihniyet ile Türkiye basketbolunun ilerleme şansı yok. Bu sezon bize gelecek sezon başka bir takıma aynı şeyler yapılacaktır” ifadelerini kullandı. 

Açıklamasını sürdüren Topateş, “Polat Kaya başarılı ve sevdiğimiz oyunculardan biriydi. Bize Polat kendisi geldi. Polat çok güzel bir teklif aldığını ve gitmek istediğini söyledi. Bizlerde bunu hoşgörü ile karşıladık. Hatta bizden tüm alacaklarından da feragat etti. Yani Polat’ı biz göndermedik. Erick Neal ile dün görüştüm. Oynayamadığı için çok üzgün. Kendisi için Ankara ve İstanbul’da ki spor hekimleri ile görüşmeyi düşünüyoruz. Erick Neal Fethiye’de basketbol takımı olduğu sürece lig gözetmeksizin takımda kalmasını isterim. Erick’de takıma dönmek için elinden geleni yapıyor. Ormanspor maçı için herkesin desteğini istiyoruz” şeklinde konuştu. 


 

Bakmadan Geçme