Topateş, 'Bu ligde duygusallığa yer yok'

ING Türkiye Basketbol Süper Lig'inde mücadele eden Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Kulübü Genel Sekreteri Yavuz Topateş, 'Bu ligde duygusallığa yer yok. Fethiye halkı basketbol takımımıza inansın' ifadelerini kullandı. SED-Medya'ya basketbol takımı ile ilgili geniş açıklamalarda bulunan Genel Sekreter Yavuz Topateş, 'En az iki takviye ile mücadeleye devam edeceğiz' diye konuştu.

  • 1155
Topateş, 'Bu ligde duygusallığa yer yok'
TAKİP ET Google News ile Takip Et


ING Türkiye Basketbol Süper Lig’inde mücadele eden Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Kulübü, Pazar günü Fethiye’de Beşkaza Spor Salonu’nda karşılaşacağı HDI Sigorta Afyon Belediyespor maçı hazırlıklarını Başantrenör Alkım Ay yönetiminde sürdürürken, sakat olan 3 oyuncunun tedavisi devam ediyor. Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Kulübü Genel Sekreteri Yavuz Topateş, “Polat ve Erick Neal’dan sonra Emir Gökalp de sakatlandı. Bazı takviyeler yapılacak. Bu ligde duygusallığa yer yok, en az iki takviye daha yapıp mücadeleye devam edeceğiz” dedi. Topateş, “İlk yarının bitiminden bir önceki maç için son deplasman maçımız için bu hafta sonu İstanbul’daydık. Hedef maçlarımızdan bir tanesiydi, Büyükçekmece ile oynadık. Malumunuz daha önce de ifade etmiştim, tecrübeli oyuncumuz Polat ve Erick sakat oldukları için İstanbul’a götüremeyecektik. Bunlara bir de Perşembe akşamı antrenmanda sakatlanan oyun kurucumuz Emir Gökalp de eklendi. Büyükçekmece maçına Emir, Erick ve Polat’sız çıktık. Oyuncularımız son derece iyi bir mücadele örneği gösterdiler. Kadro derinliğimiz yeterli olmadığı için ikinci yarı gerekli varyasyonları yapamadık ve istemeden yine bir mağlubiyet almış olduk. Bu hafta sonu Afyon gibi iyi bir takımla oynayacağız. Yabancıları iyi olan bir takım, sistem üzerine kurulu bir takım. Afyon maçı ile ilk yarıyı kapatacağız. Afyon’u yenebilirsek 4 galibiyete ulaşmış oluruz ki bu bizim için olağanüstü güzel bir durum olur. Pandemi nedeni ile bu sene liglere ara verilmiyor. Afyon maçının ardından Karşıyaka maçı ile 2. yarıya başlamış olacağız. Daha önceden de konuştuğumuz gibi bizim mutlak suretle bir uzun bir de oyun kurucu takviyesine ihtiyacımız var. Bunun için araştırmalarımız devam ediyor ama zor durumda bir takım gibi görününce, 50’lik oyuncuya 70-80 istiyorlar. Bu oyunlara düşüp, bütçeyi aşmamamız lazım. Lige tutunma mücadelesi içerisinde olan bizim denk rakiplerimiz Ormanspor’un, Bursa’nın ve Petkim’in kaybetmiş olması bizim için iyi. Bizim ne olursa olsun diğer takımlara bakmadan kendi planımızı yapmamız lazım. Bu hafta biz Afyon ile oynarken, Bursa ile Ormanspor karşılaşacak, iki yumurtadan birisi kırılacak. Sezon başında dediğimiz gibi; Bu ligde duygusallığa yer yok, akıl mantık sağduyu ile ilerlemek zorundayız. Ne yapıp edip, gerekli kaynağı bularak en az iki takviyeyi yapmalıyız. Bu iki takviyeyi yaptığımız taktirde ligde kalacağımıza inanıyorum. Erick Neal Afyon ve Karşıyaka maçlarında yok, Bursa maçına yetiştirmeye çalışacağız. Sağlık ekibindeki arkadaşlarımız bu konuda ellerinden geleni yapıyorlar. Dediğim gibi Erick Neal oynasaydı Büyükçekmece maçı kesinlikle mağlubiyetle bitmezdi” ifadelerini kullandı. 
2020 SÜPER LİG YILIMIZ
Topateş, 2020 yılını Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’un süper lig yılı olduğunu hatırlatıp, “Covid-19 salgını nedeniyle 2020 yılı dünya tarihinde çok olağanüstü bir yıl oldu. Olumsuz etkilemediği hiçbir sektör yok. Spor sektörü de bunlardan bir tanesi. 2019-2020 sezonunda iyi bir ritim yakalamıştık. Geçtiğimiz sezon başında lige tutunma hedefi ile yola çıktığımız ligde olağanüstü bir başarı göstererek Süper Lig’e yükselmeyi başardık. Bu başarı hem Fethiye hem de Muğla için olağanüstü bir başarıydı. Geçen sene oynanan 24 maç haftasının 12 haftasını lider olarak geçiren bir takımdan bahsediyoruz. Bu sezon, Süper Lig’e alınmamız son ana kaldı. Eğer birazcık daha önceden olsaydı daha derli-toplu bir kadro yapabilirdik ve şu anda kadro genişliği olmadığı için çektiğimiz pek çok sıkıntıyı çekmemiş olacaktık. Yani şöyle düşünün; İlk maçımız olan Karşıyaka maçına formalarımız bile son anda yetişti. Şu anki kadromuz ancak ligin 3-4. haftasında bir araya gelebildi ve lig başlamadan önce bu kadro bir tane bile hazırlık maçı oynamadı. Bu şartlar altında mücadele etmeye çalışıyoruz. Tabi ki Fethiyeli sporseverler bizi eleştirebilirler. Taraftar her zaman haklıdır ama ne olur bu eleştirileri yaparken, bu gerçekleri de bilsinler. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Herhangi bit sponsor çıkıp; 5-10 trilyon verdi de biz mi kabul etmedik, Esnaf Hastanesi yanında başka sponsorlar geldi de biz hayır mı dedik? Pandemiden dolayı Fethiye’deki ekonomik şartlar da belli, kimseye bir şey söyleyemiyoruz. Restoranlar kapalı, oteller kapalı, tekneler bağlı… Mevcut şartlar altında Fethiye’yi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştığımıza lütfen Fethiye halkı inansın ve bize hiç olmadı manevi destek versin” şeklinde konuştu. 
SON DÜDÜĞE KADAR MÜCADELE
Yeni yılda lige tutunacaklarını ifade eden Topateş, son düdüğe kadar mücadeleyi bırakmayacaklarını söyledi. Topateş, “Yeni yılda da biz ne yapıp edip, Lokman Hekim Fethiye Belediyespor olarak lige tutunmak istiyoruz. Bunun için de ligin son maçına ve son düdüğe kadar mücadeleyi bırakmayacağız. Elimizden gelen tüm gayreti Fethiye halkını gururlandırmak için göstereceğiz. Lütfen Fethiye halkı da bizim yanımızda olsun. İnşallah pandemi şartlarının hafiflemesiyle ve aşının bulunmasıyla en kısa sürede dolu tribünler önünde onlara süper lig maçı seyrettirmek istiyoruz. Tüm Fethiye halkına ve Fethiye’nin tüm spor camialarına pırıl pırıl, sağlıklı, mutlu bir yıl diliyorum” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme