TMMOB İLE TOPLANTI DÜZENLENDİ

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi ile ortak toplantıya katıldı.

  • 604
TMMOB İLE TOPLANTI DÜZENLENDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milas Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda İnşaat Mühendisleri Odasının sorunları konuşuldu ve Milas ile ilgili konularda fikir alış verişinde bulunuldu.
 Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan yardımcısı Gülşen Gökçe,TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi Başkanı  Azmi Cihangir Aygın , İnşaat Mühendisleri Odası Milas Temsilcisi Ali Avcı, yönetim kurulu üyeleri ve Milas Belediyesi İnşaat Mühendisleri’nin hazır bulunduğu toplantıda 1- Şantiye Şefliği,  2-Zemin ve Temel Etüt Raporları Geoteknik Proje Müellifliği, 3- Proje Müellifliği, Fenni Mesuliyet ve Yıkım Fenni Mesuliyet ve 4- Meslek ve Teknik İş Birliği adı altında 4 ana madde ele alındı.
Toplantıda açıklamada bulunan TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi Başkanı  Azmi Cihangir Aygın ; İnşaat Mühendislerinin  bazı sorunlarını aktarmak ve Milas Belediyesi ile  Mesleki ve Teknik İşbirliğimizi arttırmak  amacı ile bir araya geldik dedi.
Betonarme konut türü yapılarda inşaat mühendisi ve mimar olarak ,Başkası adına tam zamanlı olarak çalışan kişilere,teknik öğretmen veya tekniker diplomasına sahip teknik personele şantiye şefliği görevi verilmemesi gerektiğini belirten Aygın ; “Bunun dışında İnşaat mühendisliği dışındaki mühendislik disiplinleri tarafından hazırlanan Geoteknik raporların kabul edilmemesi gerekli.Yapı ruhsatlarında Geoteknik raporu hazırlayan inşaat mühendisinin ismi yazılmalı.Büro/İşyeri Tescil Belgesi ile Yapı uzmanlık alanında Serbest İnşaat Mühendisi belgesi olmayan inşaat mühendislerine proje müellifliği,fenni mesuliyet ve yıkım fenni mesuliyet görevi de verilmemeli” dedi.
Milas Belediyesi ile imzalanmasını istedikleri  Mesleki ve Teknik İş Birliği protokolüne de değinen Aygın ; “Bu Protokol kapsamında Milas Belediyesi Meslek mensuplarının süreli veya süresiz meslek kısıtlılığının olup olmadığını, proje müellifleri ve fenni mesullerin proje müellifliği ve fenni mesuliyet üstlenebilme yönünden meslek kısıtlılığının olup olmadığını yapı ruhsatı düzenlemeden bilecek.Aynı zaman da Milas Belediyesi bölgesindeki nitelikli ve sağlıklı yapılaşmanın birinci adımı olan nitelikli proje üretildiğini bilmek ve depreme dayanıksız yapı stokuna yenilerinin eklenmesini önleyecek”dedi.
Toplantıda konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Değerli mühendislerimizle bir arada olmaktan son derece mutluyuz. Milas Belediyesi olarak TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası ile yaptığımız protokol çok kıymetli. Bu doğrultuda kurumsal ve ortak akıl çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz bu protokolün hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. 
 

Bakmadan Geçme