Tip Proje ile vatandaşların yüzü gülüyor

Menteşe Belediyesi'nin kırsalda yaşayan vatandaşların ekonomik durumlarının göz önüne alarak hazırladığı Tip Proje uygulaması ile vatandaşların yüzü gülüyor. 

  • 1100
Tip Proje ile vatandaşların yüzü gülüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2014 yılında 6360 sayılı Büyükşehir Kanunu kapsamında köylerin mahalle statüsüne dönüşmenin ardından kaçak yapılaşmayı önlemek ve kırsalda yaşayan vatandaşlara ekonomik anlamda katkı sağlamak adına hazırlanan Tip Proje uygulamasına bugüne kadar 210 başvuru yapıldı. Başvuruların 63 tanesinin inşaat ruhsatı, 21 tanesinin de yapı kullanım izinleri verildi. 

Menteşe Belediyesi’nin Tip Proje uygulamasından faydalanan Yeniceli Mehmet Ümit Uysal, “Menteşe Belediyesi’nin tip proje uygulamasını billboardlardan öğrendim. Yapılan evleri sordum. Yenice Mahallesinde bir yerim vardı, oraya ev yapmayı düşünüyordum ve hayallerim gerçek oldu. Sağ olsun çok yardımcı oldular. Tip proje, hem maddi hem manevi büyük kolaylık sağladı. Projeye ücret ödemedim.  Yapı denetim kontrolü belediye tarafından yapıldı. Haritacıya ücret ödemedim. Yani bu yapılan işlerin hiç birisine ücret ödemedim. Nereden baksan benim 70 bin lira kadar param cebimde kaldı. Artı projenin onaylanmasını beklemedim. Hiç beklemeden geldik, projeye müracaat ettik. Bizden gerekli evrakları istediler. O evrakları tamamladık verdik. Müracaatını bitirdik ve hemen arkasından kepçeyi vurduk. Bu proje için Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’e ve ekibine çok teşekkür ederim.’’

Menteşe Belediyesi’nin Tip Proje uygulamasından yararlanmak isteyen köy nüfusuna kayıtlı vatandaşlar, belediyeye müracaat edebiliyorlar. Menteşe Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan Tip Projeler tek kat 50, 70, 80, 90, 100 metrekare ve çift katlarda 105 + 105, 110 + 110 metrekare olmak üzere 7 farklı projeden oluşuyor. Proje kapsamında köy konağı ve ahır tip projeleri de bulunuyor. 

 


 

Bakmadan Geçme