THK Fethiye'de 21 bin 554 kurban derisi toplandı

Türk Hava Kurumu (THK) Fethiye Şubesi, Kurban Bayramı'nda 21 bin 554 adet kurban derisi topladı. Geçen yıl 19 bin 148 adet Kurban derisi toplanırken, bu yıl toplanan deri sayısında yüzde 30'luk artış oldu.

  • 2715
THK Fethiye'de 21 bin 554 kurban derisi toplandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

THK Fethiye Şubesi, Kurban Bayramı süresince ilçe genelinde 11 bin 587 adet keçi derisi, 9 bin 802 adet koyun derisi ve 165 adet büyükbaş hayvan derisi topladı.Bayram boyunca yaklaşık 15 ekip, Fethiye merkez ve Seydikemer ilçeleri ile köylerinde deri toplama çalışması yaptı. Toplanan derilerde geçen yıla göre yüzde 30'luk bir artış sağlandı.

 

Deri toplama çalışmaları ile ilgili olarak bilgi veren THK Fethiye Şube Başkan Vekili Avukat Günay Öztürk, “2019 yılı Kurban derisi toplama faaliyetlerimiz tamamlanmıştır. Bu yıl Türk Hava Kurumu Fethiye Şubesi olarak Fethiye ve Seydikemer ilçelerimizde 11 bin 587 adet keçi derisi, 9 bin 802 adet koyun derisi ve 165 adet büyükbaş hayvan derisi topladık. Toplam 5 bin 5 kilogram olmak üzere 21 bin 554 adet kurban derisi topladık. Toplamış olduğumuz derilerden 105 bin 870 TL gelir elde ettik” dedi.

 

Deri toplama çalışmasında Türk Hava Kurumuna destek veren kurum ve kişilere teşekkür eden THK Fethiye Şube Başkan Vekili Avukat Günay Öztürk, “Kurban derilerini Türk Hava Kurumuna bağışlayan halkımıza çok teşekkür ediyorum. Bu yılki Kurban derisi toplama faaliyetlerimizde bizlere yardımlarını esirgemeyen tüm Fethiyeli ve Seydikemerli hemşerilerimiz, Fethiye Belediyesi, Seydikemer Belediyesi, Fethiye ve  Seydikemer Orman İşletme Müdürlüklerine ve Muğla Büyükşehir Belediyesine desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca deri toplama çalışmasında en büyük pay sahibi mahalle muhtarlarımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Bakmadan Geçme