Taşar, 'Vergi paylarının düşürülmesini beklerdik'

Asgari ücretin net 2 bin 825 TL olarak açıklanmasının ardından, Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şaban Taşar değerlendirmesinde, 'SGK primleri ve vergi paylarının düşürülmesini beklerdik' dedi.

  • 790
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Taşar, 'Vergi paylarının düşürülmesini beklerdik'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Asgari ücret bürüt 3 bin 577 TL ve net 2 bin 825 TL olarak açıklanırken, çeşitli kesimler bu rakamları düşük buldu. Bazı kesimler, asgari ücretin 3 bin TL’nin üzerinde beklediklerini, açıklanan rakamın düşük kaldığını ifade ettiler.  Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şaban Taşar, “Vatandaşlarımız ve çalışanlarımız her şeyin en iyisini ve en fazlasını hak ediyorlar. Asgari ücrete zam yapılırken, SGK primleri ve vergi paylarının bir nebze olsun düşürülmesini beklerdik” dedi. 
DEVLETİMİZDEN ADIM ATMASINI BEKLİYORUZ
Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şaban Taşar, “Asgari ücret net 2 bin 825 TL olmak üzere açıklandı. Tabi ki asgari ücretle çalışıp evini geçindirecek olan vatandaşlarımız ve çalışanlarımız her şeyin en iyisini, hatta daha fazlasını hak ediyorlar. Ancak şöyle bir durum var; Asgari ücreti çok arttırıyor olmak işverenin ödeyeceği vergi ve SGK primlerini de arttırıyor. Bu oranda bir zam yapılırken, SGK primleri ve vergi paylarının bir nebze de olsa düşürülmesini beklerdik. İçinde bulunduğumuz bu zor günlerde esnafımız kepengi açık tutmak için büyük çabalar harcarken, işverenin SGK primlerine bu kadar ciddi para ödüyor olması, onları bir kat daha zor duruma sokuyor. Bu yüzden devletimizden SGK primleri konusunda da bir adım bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 


 

Bakmadan Geçme