Taşar, 'Sezon öncesinde vaka sayıları kontrol altına alınmalıdır'

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan korona virüs salgını tedbirleri kapsamında tam kapanmaya destek verdiklerini belirten Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar, sezon öncesinde vaka sayılarının kontrol altına alınması gerektiğinin altını çizdi. Taşar, 'Biz alınan her tedbirleri bu zamana kadar destekledik. Çünkü her geçen gün yaz sezonundan götürüyor' dedi.

  • 673
Taşar, 'Sezon öncesinde vaka sayıları kontrol altına alınmalıdır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vaka sayılarının düşmesinin turizm sektörü için önemli olduğunu vurgulayan Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar, tam kapanmaya destek verdiklerini ifade etti. Son dönemlerde vaka sayılarının arttığını kaydeden Başkan Taşar, geçtiğimiz yıl alınan tedbirler ile vaka sayılarının düştüğünü hatırlattı. 

Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar yaptığı açıklamada, “Esasen korona virüs tedbirleri insanların sıkılmasına neden oldu. Bu nedenle birçok vatandaş tatile ihtiyaç duyuyor. Çok talep var ancak vaka sayılarında maalesef azalma yeteri kadar olmadı. Hatta üzülerek söylüyoruz son dönemlerde biraz daha artış vardı. Yaklaşan yaz sezonu öncesinde bunun böyle olması hiç birimizin lehine olmadı. Bu tam kapanma sürecinden en azından düşük riskli hale gelebilmek için ve vaka sayılarının düşebilmesi adına biz bu tam kapanmayı destekleyeceğiz. Biz alınan her tedbirleri bu zamana kadar destekledik. Çünkü her geçen gün yaz sezonundan götürüyor. Burada turizmde ve turizme bağlı taşımacılık yapan herkes bir beklenti içerisinde… Beklentilerine biran önce kavuşabilmeleri için vaka sayılarının kontrol altına alınması gerekiyor. Geçtiğimiz yılda bu aylarda benzer durumları gördük. Ancak havaların ısınmasıyla ve tedbirlerin sıkıca uygulanmasıyla bu vaka sayılarının düştüğünü de gördük. Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde kontrol altına alınıp eski özlediğimiz o günlere dönebilmeyi ümit ediyoruz” dedi. 
 

Bakmadan Geçme