SÜRE YASAĞININ KALKMASINI İSTİYORLAR

Koronavirüs salgını nedeniyle gece saat 24:00'e kadar hizmet vermeleri açıklanan Fethiye'deki restaurant, çorbacı, kokoreççi ve köfteciler bu süre yasağının bir an önce kaldırılmasını ya da gece saat 03:00'e kadar uzatılmasını istiyorlar.

  • 3945
SÜRE YASAĞININ KALKMASINI İSTİYORLAR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası önünde bir araya gelen iş yeri sahipleri, pandemi nedeniyle aylardır mağdur olduklarını belirterek “bizler daha çok gece saatlerinde iş yapıyoruz. Yetkililerden bu süre yasağının uzatılmasını ya da bazı iş kollarında olduğu gibi tamamen kaldırılmasını istiyoruz. İş yerlerimizde pandemi önlemlerini aldık” ifadelerini kullandılar. Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir de Muğla Valiliği ziyaretinde konuyu Vali Orhan Tavlı’ya ilettiklerini ve Salı günü toplanacak İl Hıfzıssıhha Kurulu’nda konunun görüşüleceğini dile getirdi.
MUĞLA VALİSİ’NE İLETTİLER
Normalleşme süreciyle birlikte bazı iş kollarında pandemi önlemleri almak şartıyla rahatlama sağlanırken gece 24:00’den sonra iş yapan restaurant, çorbacı, kokoreççi ve köfteciler hala yasaklı olduklarını ve bu yasağın kaldırılmasını istediler. Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası önünde toplanan iş yeri sahipleri, konuyu Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir’e anlatırlarken Soydemir de, sorunu FTSO Başkanı Osman Çıralı’yla birlikte ziyaret ettikleri Muğla Valisi Orhan Tavlı’ya iletti. Soydemir konunun Salı günü toplanacak İl Hıfzıssıhha Kurulu’nda ele alınacağını söyledi.
GECE 24’TEN SONRA İŞ YAPIYORUZ
35 yıldır baba mesleği çorbacı dükkanını işleten Sadık Çamlılı “80 gündür pandemi sürecinde kapalıydık. Çevre illere baktığımız zaman Denizli, İzmir, Antalya, Erdek gibi çoğu yerlerde herkes gece 24:00’den sonra devam ediyor. Bizde hala saat sınırlaması var. Biz çorbacıyız, dönerci, kokoreççi arkadaşlarımız da aynı sıkıntıyı yaşıyor. Biz saat 24:00’den sonra iş yapıyoruz. Gece bu saatte dükkanlarımızı kapatınca işlerimiz sekteye uğradı. Kiralarımız, vergilerimiz var, çalışanların maaşı var, bunları ödeyemiyoruz. Diğer şehirlerdeki yerlerin açık olduğuna dair belgeler var, neden Fethiye açılmıyor? Sezonun bitimine 40 gün kaldı. Okullar açılınca, herkes evlerine gidince biz nasıl çalışacağız, kirayı vergiyi nasıl toplayacağız? Bizim bu kalabalıkta iş yapmamız lazım. Denizli’deki insanlar yaz kış çalışıyor ama burası sezonluk burası sahil bölgesi. Çalış sahili, etap bantları dolu. Sabaha kadar bakkal, market açık, çorbacı, kokoreççi, dürümcü niye açık değil?” dedi.
MÜŞTERİLERİMİZ GECE YARISI GELİYOR
15 senelik esnaf, köfteci dönerci ustası Mustafa Can ise “Gece 24:00’e kadar açık olduğumuz için iş yapamıyoruz. 24:00’den sonra bizim müşterilerimiz geliyor. Esnaf çıktıktan sonra bize uğruyor. 2 ay sonra kimse kalmayacak. Biz zaten Ekim’de Kasım’da kapatıyoruz, sezon bitiyor. Bu sezon sürecinde iş yapamazsak mağduruz. Süreyi uzatmalarını talep ediyoruz” diye konuştu.
GÜNDÜZ KAPATSINLAR GECE AÇALIM 
Kokoreççi Osman Özden de “17 çalışanımız var. Bu bölgede biz sadece yazın iş yapıyoruz. Yerliyle de çalışıyoruz ama yabancı olduğu zaman işlerimiz ikiye üçe katlıyor. Kış döneminde hep cepten gitti. Pandemi sürecinde destek dediler, destek yok. Eleman çıkarmayın dediler, eleman çıkarmıyoruz. Pandemi sürecinde gece 12’den sonra paket servis şeklinde devam ediyorduk. Normalleşme başladı, biz gece 24:00’de kapatmaya başladık. İş yerimizin 24 saat ruhsatı var. 7 sefer ceza yedik. Ama bizim de mağduriyetimizin giderilmesi lazım. Önümüzde kış var. Biz kazanmaktan vazgeçtik, yanımızdaki insanları çıkarmak istemiyoruz. Bizi gündüz kapatsınlar, biz gece açalım dükkanları. Ya da gece 24:00’den sonra yine paket servisi olsa bize yeterli oluyor zaten. Konuyu yetkililere ilettik, bir çözüm yolu bulunmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

SÜRE YASAĞININ KALKMASINI İSTİYORLAR
SÜRE YASAĞININ KALKMASINI İSTİYORLAR
SÜRE YASAĞININ KALKMASINI İSTİYORLAR
SÜRE YASAĞININ KALKMASINI İSTİYORLAR
SÜRE YASAĞININ KALKMASINI İSTİYORLAR
SÜRE YASAĞININ KALKMASINI İSTİYORLAR
SÜRE YASAĞININ KALKMASINI İSTİYORLAR

Bakmadan Geçme