AY, 'KURBAN BAYRAMI TURİZMCİLERİ KURTARMAZ'

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, turizm sezonu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

  • 1071
AY, 'KURBAN BAYRAMI TURİZMCİLERİ KURTARMAZ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çalış bölgesinde yaklaşık 5 otelin açık olduğuna değinen Dernek Başkanı Ay, “Fethiye geneli ve Çalış’a baktığımız zaman inanılmaz bir araç kalabalığı var. Geçen yılki gibi olmasa da yine bir araç kalabalığı söz konusu… Fakat otellerde o doluluk yok. Kurban Bayramı’nın turizmcileri kurtaracağını düşünmüyorum” şeklinde ifadeler kullandı. 

DOLULUK ORANLARI KEYİFLİ DEĞİL
Pandeminin turizmi olumsuz etkilediğini vurgulayan Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, “Fethiye geneli ve Çalış’a baktığımız zaman inanılmaz bir araç kalabalığı var. Geçen yılki gibi olmasa da yine bir araç kalabalığı söz konusu… Fakat otellerde o doluluk yok. Arkamızdaki apart ve villaların hepsi yerli müşterilerimizle dolu. Hepsinin başımızın üstünde yeri var. Otellere baktığımız zaman doluluk oranları çok keyifli değil. Çalış Plajı’nda açık olan otel sayısı 5’ten fazla görünmüyor. Bu ciddi bir sorun. Turizmde pandeminin etkisini olduğu gibi görüyoruz. Dışarıdan gelen Türk müşterilerimizde büyük bir korku ve panik var. Fethiye’nin maske, sosyal mesafe ve hijyen kuralları göz önünde bulundurularak; güvenli bir şekilde ziyaret edilebileceğini anlatmakta tüm esnaflarımıza ve turizmcilere büyük görevler düşüyor. Kurban Bayramı’nın turizmcileri kurtaracağını düşünmüyorum. Bayramda belki açık otel sayısı 7-8 olur. Gelen rezervasyonlar çok keyifli değil. Acentelerde de bir yoğunluk olduğunu düşünmüyorum. Zor zamanlar geçiriyoruz” diye konuştu. 

İNGİLİZLERİN ÖNEMİ ÇOK İYİ ANLADIK
İngiliz pazarında Ağustos ayında bir hareketlilik beklediklerini söyleyen Ay, “Fethiye’de ve bölgede İngilizlerin önemini çok iyi anlamış olduk. Bu yönde bir artış var ama beklenen oranda değil. Bütün umudumuz Ağustos ayında İngiliz pazarında bir hareketlilik olması. Villa ve apart müşterilerinin çevre esnafından çok fazla alışveriş yaptığını görmüyoruz. Gelen kesimin para harcamadığını görüyoruz. Tabii ki bu imkanlar ile doğru orantılı. Onlara da saygı duyuyorum. Bizim açımızdan bu kışın çok soğuk geçebileceğini tahmin ediyoruz. Umudumuz Ağustos, Eylül, Ekim uzatabilirsek Kasım… Turizmde hep dışa bağımlıyız. Bir turizm politikamızın olmamasının en önemli sonucunu burada görüyoruz. İstatistiki bilgiler olmadan planlama yapamıyoruz. Sadece ülkemiz değil Avrupa’da aynı durumda. Fethiye’nin yüzde 75’i turizmden para kazandığı için o çarkın dönüşü zorlanabilir. Bu yıl Çalış Plajı çok temiz. Geçen yıl yaşadığımız sorunları yaşamıyoruz. Bu bizim açımızdan çok önemli. İnsanların buraya geliş amaçları deniz, güneş, kum ve doğa. Fethiye olarak pandemi önlemlerini almamız gerekiyor. Dükkan ve otel kiralayan arkadaşlarımıza Allah güç kuvvet versin. Umut ediyorum mülk sahipleri bu arkadaşlarımıza gereken kolaylığı gösterir” şeklinde konuştu. 

ZARARI EN AZA İNDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ
Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Çakır açıklamasında, “Almanya ile bağlantılarım var. Orada bulunan acente yetkilileri ile görüştüm. Mayıs, Haziran, Temmuz aylarındaki rezervasyonların Ağustos veya Eylül ayına aktarıldığı ifade edildi. Benim kendime ait kuyumcu dükkanım var ama açmadım. Turist olmadığı zaman altını kime satacağım. Eylül ayında anca açabilirim. Mete Ay’ın söylediği gibi turizm sezonu hiç de iç açıcı değil. Eylül ve Ekim aylarında geçen yıla oranla ne kadar turist gelir, bir de o sıkıntımız var. Bu sene asgari olarak zararı ne kadar aza indirirsek, o kadar kara geçeriz diye düşünüyorum” dedi. 


 

AY, 'KURBAN BAYRAMI TURİZMCİLERİ KURTARMAZ'
AY, 'KURBAN BAYRAMI TURİZMCİLERİ KURTARMAZ'
AY, 'KURBAN BAYRAMI TURİZMCİLERİ KURTARMAZ'
AY, 'KURBAN BAYRAMI TURİZMCİLERİ KURTARMAZ'

Bakmadan Geçme