Şoför Esnafının derdi büyük

Akaryakıta son günlerde ardı ardına yapılan zamlardan sonra ekmeğini şoförlük yaparak kazanan esnaflar büyük sıkıntı yaşamaya başladı. Taksi ve minibüsçülük yapan esnaflar akaryakıta yüksek miktarlarda zam gelmesine rağmen yolcu taşıma ücretlerinin artmamasından şikayetçi.

  • 849
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Şoför Esnafının derdi büyük
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son zamanlarda akaryakıt ücretlerine ardı ardına yüksek miktarlarda zamlar geldi. Gelen bu zamlar tüm vatandaşları doğrudan etkilese de minibüs ve taksicilik yapan esnafların belini büktü. Ardı ardına akaryakıta yapılan zamlardan sonra yolcu taşıma ücretlerine zam yapılmaması minibüs ve taksi esnafını isyan etme noktasına getirdi.
Akaryakıta yapılan son zamlardan dolayı geçinmekte zorlandıklarını ifade eden taksicilik yapan Savaş Güven  “Esnafta sıkıntı var. Tabi bu zamlar taksici esnafını etkiledi. Uzun zamandan beri aynı fiyatlara yolcu taşıyoruz. Bu zamlardan sonra taksici arkadaşların hükümetten, şoförler odasından, diğer sivil toplum örgütlerinden beklentileri çoğaldı. Son gelen zamlarla kar payı bir hayli düştü. Beklentilerin karşılanmasını özenle rica ediyoruz. Bu sezon İngilizler son zamanda geldi. İç turizm yine biraz hareketliydi. Bayramda gurbetçilerin gelmesi bizleri biraz rahatlattı ama kısa dönem yaşanan bu hareketlilik esnafı fazla mutlu etmedi. İnşallah 2022 sezonunda daha fazla hareketlilik olur. 2021 sezonu beklentilere cevap veren bir sezon değildi. Sadece taksi esnafı olarak değerlendirmemek lazım bu zamlar bütün sektörleri etkiledi. Akaryakıta gelen, enerjiye gelen her zam birçok kişiyi etkiliyor. Tabi bu etkileşim tüketiciye de yansıyor. Biz taksi esnafı olarak bunu henüz tüketiciye yansıtmadık. Kar marjımızdan düşmeler oldu. Çok mutlu olduğumuz söylenemez. Ülkede ki tüm taksici arkadaşların zamla ilgili beklentileri var. İnşallah kısa dönemde hükümet bu beklentiye cevap verir diye düşünüyorum” dedi.
“ÜÇ YERDEN GELİRİM VAR AMA EVİMİ GEÇİNDİRMEKTE ZORLANIYORUM”
Şu anda ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumla asgari ücretle geçinmenin mümkün olmadığını ifade eden Fethiye’de minibüsçülük yapan Bayram Balca “Son gelen zamlardan sonra mağdur durumdayız. Gelir kurtarmıyor , yakıt pahalı. Mecburen işimize devam ediyoruz. Bir yerden alıp bir yere devrediyoruz. Ben çiftçilikle de uğraşıyorum, evimiz kira olmadığı için iyi kötü geçiniyoruz. Ama asgari ücretle geçim mümkün olmaz. Emekliyim hala çalışıyorum ve çiftçilik yapıyorum. Çoluğumuz çocuğumuz var çalışmaya mecburuz. Üç yerden gelirim var ama yine de evimi geçindirmekte zorlanıyorum. Şu anda minibüs ücretleri öğrenci için 2,35TL Normal kartla 3,75TL nakit binimler ise 4,75TL ve bu fiyatlar bizim maliyetlerimizi bile karşılamıyor” diye konuştu 
“PANDEMİDEN ÖNCE 400TL’YE DOLAN DEPO ŞU ANDA 630TL’YE DOLUYOR”
Akaryakıta gelen son zamlardan sonra minibüsçülüğün  bitmek üzere olduğunu belirten Minibüsçü Orçun Kıvrak “Evimize ekmek götüremiyoruz .Şu an kazancımızın yarısından fazlasını akaryakıta veriyoruz. Herhangi bir zam da yapılmıyor ve mağduruz. Yılbaşından sonra zam gelir mi bilmiyorum .Ama akaryakıt şu an boynumuzu büktü. Kısa sürede akaryakıta çok zam geldi. Depo başı çok çok fark ediyor. Pandemiden önce 400TL’ye  dolan depo şu an 630TL’ye doluyor. Yol ücretlerine zam geldiğinde vatandaştan da kötü tepki alıyoruz. Nasıl olacak bilmiyoruz şu an. Biz zam yaptıkça onlardan da tepki geliyor ama bize de sürekli zam geliyor giderimiz sürekli artıyor” dedi.
 

Şoför Esnafının derdi büyük
Şoför Esnafının derdi büyük
Şoför Esnafının derdi büyük
Şoför Esnafının derdi büyük
Şoför Esnafının derdi büyük
Şoför Esnafının derdi büyük
Şoför Esnafının derdi büyük
Şoför Esnafının derdi büyük
Şoför Esnafının derdi büyük
Şoför Esnafının derdi büyük
Şoför Esnafının derdi büyük

Bakmadan Geçme