SEYDİLER'DEN FTSO'YA COĞRAFİ İŞARET TEŞEKKÜRÜ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ile bir araya gelen Seydiler Mahalle Muhtarı Mehmet Güven, FTSO'nun başvurusu üzerine Seydiler Kilimi'ne Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 'Coğrafi İşaret' verilmesinden dolayı teşekkür etti.

  • 906
SEYDİLER'DEN FTSO'YA COĞRAFİ İŞARET TEŞEKKÜRÜ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ile bir araya gelen Seydiler Mahalle Muhtarı Mehmet Güven, FTSO’nun başvurusu üzerine Seydiler Kilimi’ne Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından ‘Coğrafi İşaret’ verilmesinden dolayı teşekkür etti.

Seydikemer’in Seydiler Mahallesi’nde üretilen, özgün renk ve doku ve motifleriyle bölgenin yaşam şeklini yansıtan Seydiler Kilimi’nin Coğrafi İşaret tescili alması için 31 Aralık 2018’de FTSO tarafından başvuru yapıldı. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından incelenen başvuru geçen 3 Şubat’ta onaylandı. Kendine özgü 13 motifiyle kültürel bir değer olan Seydiler Kilimi, bölgenin coğrafi işaret tescili alan ilk ürünü oldu. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’na gelerek Başkan Osman Çıralı’yı ziyaret eden Seydiler Mahalle Muhtarı Mehmet Güven, girişimlerinden dolayı teşekkürlerini sundu.

“Düğünlerde çeyiz, cenazelerde kefen”
Muhtar Güven, bölge halkı için Seydiler Kilimi’nin hem sevinç hem de acıların simgesi olduğunu söyledi. Seydiler Kilimi’nin düğünlerinde çeyiz, cenazelerinde ise kefen olarak kullandıklarını anlatan Muhtar Güven, “FTSO bu simgeye sahip çıktı. Seydiler ve Seydikemer halkı adına teşekkür etmek için geldik. Kilimimizin patentinin alınması bizleri çok mutlu etti. Kilimin yaşatılması için İŞKUR aracılığıyla kurslar açıldı. Gençlerimize bu sanatı aktarmaya çalışıyoruz. Başta FTSO Yönetim Kurulu Başkanımız Osman Çıralı olmak üzere destek verenlere çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

“İlk coğrafi işareti bölgeye kazandırmaktan onur duyduk”
FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ise yerel değerleri yaşatmak, tanıtmak ve genç nesillere aktarmak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. FTSO’nun yaptığı başvuru sonucu geçen 3 Şubat’ta kültürel mirası süregelen bir değer olan Seydiler Kilimi’nin Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescili almaya hak kazandığını vurgulayan Başkan Çıralı, Seydiler Kilimi’nin Fethiye-Seydikemer bölgesinde coğrafi işaret alan ilk ürün olduğunu kaydetti. İlk coğrafi işareti bölgemize kazandırmaktan onur duyduklarını aktaran Başkan Çıralı, tescille birlikte Seydiler Kilimi’nin üretim standardının korunmasının sağlanacağını ve üretiminin artırılması konusunda farkındalık yaratılacağını sözlerine ekledi.


 

Bakmadan Geçme