• Haberler
  • Ekonomi
  • Seydikemer'de Çoban İstihdamı Desteğine Büyük İlgi

Seydikemer'de Çoban İstihdamı Desteğine Büyük İlgi

Tarım ve Orman Bakanlığının Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliğinde yaptığı değişiklik küçükbaş yetiştiricisini sevindirdi. Halk arasında 'Çabanlık Desteği' de denilen desteğe ilgi arttı.

  • 2150
Seydikemer'de Çoban İstihdamı Desteğine Büyük İlgi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konu hakkında açıklama yapan İlçe Müdürü Engin Maraşlı; “Bakanlığımızca 2017 Yılında sürü yönetici Destaği için 2019 yılında 10 farklı Mahallemizden 16 küçükbaş yetiştiricimiz başvurdu. Sürü Yöneticilerine toplam 80.000 TL destekleme ödemesi yapılacaktır. Daha önce 300 koyun ve keçi yetiştirenlere verilen destekleme 100 başa indirildiğinden daha fazla üreticinin yararlanması için Müdürlüğümüzce Şubat ayında Fethiye İŞ-KURUMU destekli Meslek edindirmeye yönelik Sürü Yönetici elemanı kursları düzenlenecektir. Destekten yararlanmak için aranan belgelerin başında “Sürü Yöneticisi Kursu” sertifikası gerekmektedir. Üreticilerimizin ileride destekten yararlanma konusunda mağdur olmamaları için kurslarımıza katılmalarını beklemekteyiz. Konu ile ilgili olarak Koyun-Keçi Damızlık Üreticileri Birliği olarak bilgilendirme mesajları yayınlamaktayız” dedi.
    
Tebliğ gereğince bu desteklemeden yararlanma şartlarını da açıklayan Maraşlı, “Sürü Yöneticisi (Çoban) İstihdam Desteği başvuruları  Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği (2019/54)  yayınlama tarihi olan 20/11/2019  ile 31/12/2019 tarihleri arasında kabul edilecektir. Desteklemeden yararlanacak işletme, TÜRKVET'e kayıtlı en az yüz anaç küçükbaş hayvan varlığına sahip olmalıdır. Çobanın, Sosyal Güvenlik Kurumu primleri en az beş ay süreyle yatırılmış olmalıdır.
     Başvurular, işletme sahibi veya köy/mahalle sürülerini otlatan çobanlar tarafından dilekçe ile işletmenin kayıtlı olduğu il/ilçe müdürlüklerine yapılır. Başvuru sırasında aşağıdaki belgeler istenir:
1) Çobanın ve işletme sahibinin nüfus cüzdanı fotokopisi,
2) Sürü yöneticisi sertifikası,
3) Desteklemeden yararlanacak çobanın durumuna göre; işletmede çoban istihdam ediliyor ise iş sözleşmesinin örneği, köy/mahalle sürülerini otlatan çoban ise hayvanlarını otlattığı işletme sahiplerinden en az ikisinden alınan muhtar onaylı muvafakatname, çoban işletme sahibi/işletme sahibinin birinci dereceden yakını ise işletme sahibinin taahhütnamesi,
4) Çobana ait sigorta primlerinin yatırıldığına dair Sosyal Güvenlik Kurumu il/ilçe müdürlükleri tarafından onaylanmış veya e-Devletten alınan kare kodlu sigortalılık hizmet döküm belgesi. Sigorta primleri 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi üzerinden yatırılanların sigortalılık hizmet döküm belgesinde 6121.12 Çoban (küçükbaş hayvan) kodunu haiz olmaları şartı aranır.” 

Seydikemer'de Çoban İstihdamı Desteğine Büyük İlgi

Bakmadan Geçme