Seydikemer'den şehitler için anlamlı proje

Seydikemer Belediyesi'nin projesiyle Tlos Antik Kenti yolu üzerindeki duvarlar üzerine resmedilen 'gelincik' çiçekleri başta Çanakkale şehitleri olmak üzere vatan ve bayrak uğruna gözünü kırpmadan canını veren şehitlere ithaf edildi.

  • 929
Seydikemer'den şehitler için anlamlı proje
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydikemer Belediyesi tarafından şehitler diyarı Seydikemer’de anlamlı bir proje hayata geçti. Ressam Ali Rıza Başarır, Yaka Mahallesi’ndeki Tlos Antik Kenti Yolu üzerindeki yaklaşık 100 metre uzunluğundaki istinat duvarına hüzün anlamı taşıyan gelincik çiçekleri çizdi. Türkiye’nin en uzun gelincik tablosu, başta Çanakkale şehitleri olmak üzere ve vatan ve  bayrak için canını veren tüm şehitlerimize ithaf edildi.
“SEYDİKEMER ŞEHİTLER DİYARIDIR!”
Gelincik tablosuyla ilgili bilgi veren Ressam Başarır, “Şu anda görmüş olduğunuz gelincik tablosu Türkiye’nin en uzun gelincik tablosudur. Gelincikler şehitlere ithaf edilen bir çiçektir. Çanakkale şehitlerine ve vatan için canını feda eden şehitlerimize ithaf edilen çiçektir. Her bir tanesi bir şehidimizi anlatır. Seydikemer, şehitler diyarıdır! Allah rahmet eylesin. Onlara ithafen yapılan bu tablo Seydikemer’imize hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

Bakmadan Geçme