Şehit Fethi Bey Parkı'na büyük ilgi

Havaların soğumaya başlamasına rağmen Akarca Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve 2018 yılında Fethiye Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Şehit Fethi Bey Parkı özellikle hafta sonları aileleri ile güzel vakit geçirmek isteyen bölge halkı tarafından tercih ediliyor.

  • 5395
Şehit Fethi Bey Parkı'na büyük ilgi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’de popülaritesi her geçen gün yükselen tatil cenneti Fethiye’de Fethiye Belediyesi tarafından hizmete açılan Fethiye Şehit Fethi Bey Parkı Rekreasyon Alanı yerel halkın yanı sıra bölgeye gelen ziyaretçilerin ilgisini çekmeyi başarmış durumda. Yaz aylarında vaktini sahil kenarında geçirmek isteyen vatandaşların ilk tercihlerinden birisi olan Şehit Fethi Bey Parkı havaların soğumaya başlamasına rağmen hafta sonları tercih edilen bir alan durumunda. Her yaş grubundan vatandaşın ziyaret ettiği parktan çok memnun olduklarını ifade eden vatandaşlar  “Çocuklarımız güvenli bir şekilde çocuk oyun gruplarından faydalanabiliyorlar. Oldukça temiz bir park. Yürüyüş yolları, spor alanları, oturma alanları ile bölgenin gözbebeği konumunda. Burayı yapanlara teşekkür ederiz.” diyorlar.
Fethiye Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen ve 26 Temmuz 2018 yılından bu yana hizmete açılan Şehit fethi Bey Parkı’na  vatandaşlar büyük ilgi gösteriyorlar.Sadece Fethiye’nin değil bölgenin en büyük parkı olma özelliğine sahip ve  68 bin m² alanda yapılan Şehit Fethi Bey Parkı’nda 800 metre uzunlukta bir koşu bandı, 650 metre uzunlukta bir sahil yolu, 800 metre uzunlukta bir bisiklet yolu bulunuyor.. Yine 5 bin m² alana sahip çocuk oyun alanları, yel ve su değirmenleri, seyir terasları, çeşitli aktivitelerin yapılabileceği 3 bin m² alana sahip meydan ve 35 bin m² alana sahip yeşil alanda mevcut. Ayrıca 126 çeşit bitki ve bitki gösteri alanları, biyolojik doğal göletler ile açık hava kütüphaneleri, tuvalet, fitness istasyonları, basketbol sahası, kay kay pisti, engelli bankları, dev macera parkı, köprüler ve giriş takları yer alıyor..Yine park için de Türk Bahçesi adı ile anılan bir bahçe, yaşları 100’den fazla olan zeytin ağaçları, Akdeniz bölgesinden yetişen bitkilerden oluşan bir Akdeniz bahçesi, tulumba oyun alanı, gün batımı şezlongları ve begonvil şemsiyeleri de bulunuyor.Parkta kuş yaşamına ve Ördek Adası’na ev sahipliği yapan ve korunan bir alan var.
 

Şehit Fethi Bey Parkı'na büyük ilgi
Şehit Fethi Bey Parkı'na büyük ilgi
Şehit Fethi Bey Parkı'na büyük ilgi
Şehit Fethi Bey Parkı'na büyük ilgi
Şehit Fethi Bey Parkı'na büyük ilgi
Şehit Fethi Bey Parkı'na büyük ilgi

Bakmadan Geçme